Leírás és Paraméterek
-
Szőlő: 100% Primitivo
-
Termelési terület: Salento, Puglia
-
Borkészítés: A kissé túlérett szőlőket leszüretelik, amit a bogyózás és zúzás követ. A maceráció szabályozott hőmérsékleten történik 10-12 napig, rendszeres körfejtéssel. Ezután a színlé leeresztése és az almasav bontása következik acéltartályban, majd a bor 12 hónapig érik amerikai és francia tölgyfahordóban.
-
Jellemzői: A bor rubinvörös színű, lilás reflexekkel, illata intenzív, cseresznye, szeder, menta és áztatott dohánylevél aromái fedezhetők fel benne. Ízében az intenzív fűszeresség és az alkoholédesség vezet, majd a kakaó, kávé és a fekete bogyós gyümölcsök ízei érkeznek, melyek igen emlékezetessé és élvezetessé teszik a bort most, és - ha lefektetjük pincénkbe - a következő 10 évben.
-
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18 °C
-
Alkoholtartalom: 14%
Bor Pincészetek | Fantini |
Bor Termőterület | Salento, Puglia |
Bor fajták | Vörös |
Szőlő fajta | Primitivo |