Leírás és Paraméterek
A Vízibivaly kolbász termékcsaládunkkal követjük a tradicionális magyar recepteket, az egészséges, ridegen tartott állatok húsát sertés hasaalja szalonnával készítjük el, épp ezért a folyékony nitrogén fölött őrölt prémium fűszerek zamata még jobban kioldódik.
Ásványi anyagokban gazdag húsát gondosan előválogatott alapanyagok, magyar édes nemes pirospaprika és kömény felhasználásával, hagyományos bükkfa füstöléssel és a szaláminál rövidebb érleléssel készítjük el, mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül.
100 g termék 144 g vízibivalyhús felhasználásával készült. Az érlelési folyamat során a töltéshez használt tőkehús ennyit veszít víztartalmából.
3-4 hét érleléssel, és aprólékos gondoskodással készítjük el.
A kolbász a formájából adódóan hosszabb és vékonyabb a szaláminál. A füst jobban átjárja, és mivel rövidebb ideig érlelődik, a fűszerek nem érnek össze, a robusztus ízek határozottabban érvényesülnek.