Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Valentin napi pisztáciás torta

Valentin napi pisztáciás torta
Lepje meg kedvesét egy istnei pisztáciás Cream Tart tortával - Valentin nap alkalmából most szív alakban ajánljuk! 

 

A szerelem inspirálja a legromantikusabb recepteket. 

Éppen ezért egy szerelemtől fűtött, szív alakú,pisztácia krémes torta receptet mutatunk be, amellyel meglepheti szerelmét Valentin-napon, vagy bármilyen más ünnepi alkalommal.

 

Valentin napi pisztáciás torta hozzávalók

200 g liszt

50 g mandulaliszt

125 g hideg vaj

90 g cukor

1 tojás

vanília

Bacco brontei apróra vágott pisztácia

Bacco brontei pisztáciakrém ízlés szerint

Az összetevőit egy tálba helyezzük a tojást leszámítva.Először a lisztet tesszük bele, majd a mandulalisztet, végül a cukrot és a vajat. Gyors mozdulatokkal nagyjából összekeverjük,majd hozzáadjuk a tojást, s így gyorsan összegyúrjuk az egészet. A tésztából cipót formázunk, és egy órát a hűtőben pihentetjük. Ezután nyújtsuk ki a tésztát 4 mm vastagságúra, és egy szív alakú sablonnal vágjunk ki két egyforma szívet. A maradék tésztából kisebb szíveket is szaggassunk a díszítéshez. Ezeket külön süssük, mivel sokkal rövidebb idő alatt megsülnek.

A két nagyobb szívet sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és villával megszurkáljuk a tésztát. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni a szíveket, és töltsük habzsákba a pisztáciakrémet, majd nyomjuk rá kis pöttyökben a tésztára. Ha készen van, akkor helyezzük rá a második szívet óvatosan, és díszítsük ezt is pisztáciakrémmel. Végül a kis szívekkel és apróra vágott pisztáciával tehetjük tökéletessé.

A Valentin napi ünnepléshez a desszert mellé egy szív alakú kerámiával díszített Spumante pezsgő  még tökéletesebbé teheti a különleges pillanatokat!

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére