A szerelem inspirálja a legromantikusabb recepteket.
Éppen ezért egy szerelemtől fűtött, szív alakú,pisztácia krémes torta receptet mutatunk be, amellyel meglepheti szerelmét Valentin-napon, vagy bármilyen más ünnepi alkalommal.
Valentin napi pisztáciás torta hozzávalók
200 g liszt
50 g mandulaliszt
125 g hideg vaj
90 g cukor
1 tojás
vanília
Bacco brontei apróra vágott pisztácia
Bacco brontei pisztáciakrém ízlés szerint
Az összetevőit egy tálba helyezzük a tojást leszámítva.Először a lisztet tesszük bele, majd a mandulalisztet, végül a cukrot és a vajat. Gyors mozdulatokkal nagyjából összekeverjük,majd hozzáadjuk a tojást, s így gyorsan összegyúrjuk az egészet. A tésztából cipót formázunk, és egy órát a hűtőben pihentetjük. Ezután nyújtsuk ki a tésztát 4 mm vastagságúra, és egy szív alakú sablonnal vágjunk ki két egyforma szívet. A maradék tésztából kisebb szíveket is szaggassunk a díszítéshez. Ezeket külön süssük, mivel sokkal rövidebb idő alatt megsülnek.
A két nagyobb szívet sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és villával megszurkáljuk a tésztát. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni a szíveket, és töltsük habzsákba a pisztáciakrémet, majd nyomjuk rá kis pöttyökben a tésztára. Ha készen van, akkor helyezzük rá a második szívet óvatosan, és díszítsük ezt is pisztáciakrémmel. Végül a kis szívekkel és apróra vágott pisztáciával tehetjük tökéletessé.
A Valentin napi ünnepléshez a desszert mellé egy szív alakú kerámiával díszített Spumante pezsgő még tökéletesebbé teheti a különleges pillanatokat!