Olivaolajok
Olívaolaj kínálatunkban különleges ízesítésű darabokat találhat, melyek mindegyike elrepíti önt és szeretteit az olasz gasztronómia csodás világába. Termékeink között extra szűz, fehér vagy fekete szarvasgombás olívaolajokat, citrusos és chilis olívaolajokat egyaránt megtalál, de választhat akár egy kiváló balzsamecetet is. A nem hétköznapi olívaolajok által mennyei falatokat varázsolhat az asztalra, amelyekkel elkápráztathatja családtagjait, garantált, hogy az így elkészített ételek még a gyerekeknek is ízleni fognak.
Az egyedülálló módon megalkotott olívaolajok tökéletesek lehetnek hús- és tésztaételekhez egyaránt, de salátákhoz is remek választásnak bizonyulnak. Válogasson kedvére és rendelje meg az ön számára legmegfelelőbb kiszerelést!
Webáruházunk olívaolaj kínálata
Terre Francescane fokhagymás olívaolaj 250 ml
Fokhagymás extra szűz olívaolaj, mely Olaszországban termesztett és őrölt olajbogyókból és magas minőségű, prémium foghagymából készül.
Terre Francescane rozmaringos olívaolaj 250 ml
Rozmaringos olívaolaj, mely Olaszországban termesztett és őrölt olajbogyókból készül.
Terre Francescane zarándok olívaolaj 500 ml
Hidegen sajtolt, 100 %-os extra szűz olívaolaj, Olaszországban termesztett és őrölt olajbogyókból. Kiváló választás levesekhez és salátákhoz.
Terre Francescane holdnővér olívaolaj 500 ml
Közvetlenül olajbogyóból, kizárólag mechanikai úton nyert olaj, Olaszországban termesztett és őrölt olajbogyókból, 100%-os extra szűz olívaolaj hidegen sajtolva. Kiváló választás szószokhoz és fehér húsokhoz.
Terre Francescane naptestvér olívaolaj 500 ml
Hidegen sajtolt, 100 %-os extra szűz olívaolaj, Olaszországban termesztett és őrölt olajbogyókból. Kiváló választás vörös húsokhoz.
Terre Francescane EGO olívaolaj 500 ml
Hidegen sajtolt, 100 %-os extra szűz olívaolaj Olaszországban termesztett és őrölt olajbogyókból.
Urbani fehér szarvasgombás olívaolaj 250 ml
Urbani Tartufi olívaolaj fehér szarvasgomba esszenciával fűszerezve.
Secolo 21 'Biancolilla' extra szűz olívaolaj 500ml
Itália legkiválóbb extra szűz olívaolajai közé választotta ezt a terméket 2020-ban a Gambero Rosso gasztrokalauz. Kiváló választás lágy ízvilágú ételekhez, melyek ízeit remekül kihangsúlyozza. Aromájában a fellelhető fő ízjegyek a gyümölcsös vonások, a menta és a mandula. Különösen ajánlott vadvízi halakhoz és tengeri kagylós fogásokhoz.
Secolo 21 'Moresca' extra szűz olívaolaj 500 ml
Itália legkiválóbb extra szűz olívaolajai közé választotta ezt a terméket 2020-ban a Gambero Rosso gasztrokalauz.
Közepesen intenzív ízvilágú fogásokhoz javasolt ízeik kiteljesítésére. Ízjegyeiben felfedezhető a pikáns articsóka, a zöldalma, utóízében pedig a friss mandula. Elsősorban fehér húsokhoz vagy halakhoz ajánlott, emellett tökéletes saláták ízesítéséhez is.
Terre Francescane bazsalikomos olívaolaj 250 ml
Bazsalikomos olívaolaj Olaszországban termesztett és őrölt olajbogyókból.
Terre Francescane chilis olívaolaj 250 ml
Chilis olívaolaj Olaszországban termesztett és őrölt olajbogyókból.
Urbani olívaolaj fehér szarvasgombával 55 ml
Urbani Tartufi olívaolaj fehér szarvasgombával.
Extra szűz olívaolaj
Az olajok közül az olívaolaj bizonyul a lehető legjobb választásnak, ami lényegében a mediterrán diéta alapja. Az extra szűz olívaolaj omega-3 zsírsavban gazdag, ezáltal nagyban csökkenti a vérben felgyülemlett zsírtartalmat, így minimalizálódik a szívbetegségek kialakulásának a kockázata, de az ízületi fájdalmakra, az ezzel kapcsolatos gyulladásokra is pozitív hatást gyakorol. Az extra szűz olívaolaj hozzájárul a normál testsúly megtartásához, elősegíti a fogyókúrát, mivel olyan telített zsírsavat tartalmaz, ami a szervezetben nem oxidálódik.
Az extra szűz olívaolajban az oleokantal is megtalálható, ez egy rendkívül különleges anyag, egészen hasonló, mint az ibuprofen, tehát gyulladáscsökkentő hatású. Azon kívül, hogy az olívaolaj mennyire egészséges, meglehetősen finom is, mondhatni, hogy a legízletesebb az olajok közül. A görögöknél elengedhetetlen összetevője a salátáknak, az olaszoknál pedig a tésztafajtákat öntik le olívaolajjal a forralást követően, ugyanis megtartja a tészta markáns ízét.
Mitől lesz extra szűz az olívaolaj?
Az extra szűz típusúak az olívabogyó első préseléséből származnak, a készítésüknél nem alkalmaznak vegyi anyagokat és hőt, hidegen sajtolják, éppen ezért nincs bennük tartósítószer, illetve más adalékanyag sem. A természetes ízüket és csodás aromájukat az extra szűz olívaolajok garantáltan megőrzik.