OLASZ PRÉMIUM MINŐSÉGŰ KÉZMŰVES SAJT
Fior Di Maso Pecorino Toscano DOP kockázott olasz juhsajt 100 g
Az olasz juhsajt egyik fajtája a friss, csupán 20 napig érlelt Pecorino Toscano kellemesen zöld ízű, lágy, krémes. A sajt zsírtartalma 40-45%, a textúrája krémes, morzsalékos, sűrű, szilárd, színe fehér, íze/zamata kesernyés, diós, sós, édes, húsos. Az rövid érlelésnek hála a krémessége megmarad, miközben élénk aromájú és ízű sajt válik belőle.
Fior Di Maso Monte Grappa Stag. olasz sajt 150 g
Szalmasárga színű sajt, melynek állaga tömör, de vágáskor kissé omlós.
Fior Di Maso Montasio DOP kockázott olasz sajt 100 g
Olaszországból származó kemény sajt, melyet kizárólag tehén tejből készítenek. Kérge sima, egyenletes, a sajttészta színe szalmasárga, kevéssé lukacsos. Aromás, fűszeres ízű ami az érés előrehaladtával egyre erősödik.
Fior di Maso olasz vörösboros kézműves sajt 250 g
A tökéletes párosítás: sajt és bor. Ez a különleges olasz sajt egyszerre testesíti meg a kettőt.
Különleges tömör állagú, finom és kellemes illatú olasz sajt,
mely a vörösboros kéregnek köszönhetően tökéletes ízharmóniát teremt.
Fior Di Maso San Pio X. olasz kézműves sajt 150 g
A San Pio X. sajt Szent X. Pius pápa után kapta a nevét.
Ez egy érlelt sajt, mely az érési folyamat során intenzív ízt hoz létre,
amelyre harmonikus jegyek jellemezők. Textúrája tömör és rugalmas,
mely a hosszan érlelt sajtokra jellemző.
Illata finom és kellemes, színe szalmasárga.
Fior Di Maso olasz pezsgős kézműves sajt 200 g
A Prosecco Symphonia fantázianevű sajtunk egy igazán csábító párosítás: a klasszikus kemény sajt és a velencei hagyományok találkozása proseccoval ízesítve.
Félkemény sajt, mely szalmasárga színű és intenzív illatú, ízvilágú, gyümülcsös lecsengéssel. Tökéletes aperitivohoz vagy akár csak megában néhány különleges pillanatért.
Fior di Maso Mascarpone olasz krémsajt 500 g
Tejszínes, puha, enyhe ízű, friss sajt. Manapság többnyire tehéntejből,
Olaszország egyes déli részein még bivalytej tejszínéből készítik.
A Lombardiából érkező mascarpone egyfajta átmenetet képez a tejszín és a sajt között.
A sajt krémes állaga miatt rengeteg olasz étel alapanyagául szolgál:
levesek, mártások, szószok, tésztaételek és sütemények elengedhetetlen hozzávalója.
Magas zsírtartalma miatt tele van értékes ásványi anyagokkal, vitaminokkal, nyomelemekkel,
mely erősíti a csontjainkat, és magas magnéziumtartalmának köszönhetően
az idegrendszerünket is támogatja.
Fior Di Maso Delizia Veneta olasz kézműves sajt 150 g
Pasztőrözött tehéntejből készült friss sajt.
A sajt állaga puha, színe szalmasárga.
Fior Di Maso Toma Piemontese DOP olasz kézműves sajt 150 g
A római kor óta gyártott Toma Piemontese Olaszország egyik legrégebbi ismert sajtja.
Míg a Toma-stílusú sajtok elterjedtek Észak-Olaszországban,
a piemonti változat lett az első, amely 1996-ban kapott DOP-t.
Ez a hagyományos hegyi sajt, amelyet magas legelőkön táplálkozó tehenek
tejéből készítenek szerte a tartományban.
Fior Di Maso Sile folyó környéki olasz kézműves sajt 150 g
Az olaszországi Sile folyóról kapta a nevét
ez a különleges rövid ideig érlelt sajt,
melyet lágy textúra és világos szín jellemez.
Fior Di Maso Grana Padano DOP 12 hónapig érlelt sajt 200 g
Olaszországból származó sós, nem fűszeres ízvilágú, aszalt gyümölcsökre és szénára
emlékeztető aromákkal teli kemény sajt. Különösen alkalmas reszelésre,
de önmagában is fogyasztható. 12 hónapig érlelt.
Fior Di Maso Grana Padano DOP olasz sajt 200 g
Olaszországból származó kompakt, szemcsés szerkezetű,
szinte lyukak nélküli kemény sajt.
Színe szalmasárga, az illata pedig karakteres.