Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

OLASZ PRÉMIUM MINŐSÉGŰ KÉZMŰVES SAJT

Magas minőségű D.O.P olasz sajtkülönlegességek: bufala mozzarella Asiago, Montasio, Juhsajt, Grana Padano
Rendezés:

Fior Di Maso Piroletta sajt 280 g

2.590 Ft
Lombardiai lágy és krémes állagú, fehér színű kecske sajt.

Fior di Maso Mozzarella di Bufala Campana DOP sajt 250 g

2.590 Ft

A mediterrán konyha királynője nem más, mint a Mozzarella di Bufala Campana. Ezen sajt előállítása kizárólag friss bivalytejből készül. Nem érlelik, semmilyen tartósítószert nem adnak hozzá, és nem is ízesítik. Külleme alapján porcelánfehér színű, szálas szerkezetű gyúrt sajt.

Campania térségében még napjainkban is 16. századi recept szerint készítik a sajtot, amelynek DOP megjelölése (Denominazione di origine protetta) garantálja a termék autentikus származását. 

Fior Di Maso Grana Padano DOP 16 hónapig érlelt sajt 200 g

2.790 Ft

Olaszországból származó sós, nem fűszeres ízvilágú, aszalt gyümölcsökre és szénára emlékeztető aromákkal teli kemény sajt. Különösen alkalmas reszelésre, de önmagában is fogyasztható. 16 hónapig érlelt.

Fior Di Maso Delizia Veneta sajt 150 g

1.490 Ft
Pasztőrözött tehéntejből készült friss sajt. A sajt állaga puha, színe szalmasárga.

Fior Di Maso Montasio DOP kockázott sajt 100 g

1.490 Ft

Olaszországból származó kemény sajt, melyet kizárólag tehén tejből készítenek. Kérge sima, egyenletes, a sajttészta színe szalmasárga, kevéssé lukacsos. Aromás, fűszeres ízű ami az érés előrehaladtával egyre erősödik.

Fior Di Maso Grana Padano DOP ajándékcsomag

7.590 Ft

Olaszországból származó sós, nem fűszeres ízvilágú, aszalt gyümölcsökre és szénára emlékeztető aromákkal teli kemény sajt. Különösen alkalmas reszelésre, de önmagában is fogyasztható.

Fior Di Maso Grana Padano DOP 12 hónapig érlelt sajt 200 g

2.490 Ft

Olaszországból származó sós, nem fűszeres ízvilágú, aszalt gyümölcsökre és szénára emlékeztető aromákkal teli kemény sajt. Különösen alkalmas reszelésre, de önmagában is fogyasztható. 12 hónapig érlelt.

Fior Di Maso Grana Padano DOP 200 g

2.090 Ft
Olaszországból származó kompakt, szemcsés szerkezetű, szinte lyukak nélküli kemény sajt. Színe szalmasárga, az illata pedig karakteres.

Fior Di Maso Grana Padano DOP 150 g

1.790 Ft

Olaszországból származó sós, nem fűszeres ízvilágú, aszalt gyümölcsökre és szénára emlékeztető aromákkal teli kemény sajt. Különösen alkalmas reszelésre, de önmagában is fogyasztható. 

Fior di Maso Mozzarella szeletelt sajt 130 g

1.490 Ft

A mediterrán konyha királynője a Mozzarella. A sajt előállítása kizárólag friss bivaly- vagy tehéntejből készül. Nem érlelik, semmilyen tartósítószert nem adnak hozzá, és nem is ízesítik. Külleme alapján porcelánfehér színű, szálas szerkezetű gyúrt sajt. Campania térségében még napjainkban is a 16. századi recept szerint készítik a sajtot.

Fior Di Maso Asiago DOP Stag. kockázott sajt 100 g

1.390 Ft

Az Asiago eredetvédett sajt, melyet Észak-Olaszországban, a Pó-völgyben és az alpesi lejtőkön készítenek csupán. Az érett Asiago általában élesztőre és aszalt gyümölcsökre emlékeztető illatú. Tömör, de ruganyos állagú, félkemény sajt.  Színe sárgás, íze édeskés, enyhén gesztenyés aromájú. 

Fior Di Maso Pecorino Toscano DOP kockázott sajt 100 g

1.790 Ft

Az olasz juhsajt egyik fajtája a friss, csupán 20 napig érlelt Pecorino Toscano kellemesen zöld ízű, lágy, krémes.  A sajt zsírtartalma 40-45%, a textúrája krémes, morzsalékos, sűrű, szilárd, színe fehér, íze/zamata kesernyés, diós, sós, édes, húsos. Az rövid érlelésnek hála a krémessége megmarad, miközben élénk aromájú és ízű sajt válik belőle.

Az oldal tetejére