Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kristálypoharak

Ismerje meg a RIEDEL kristálypoharak különleges világát. Tudta, hogy egy kiváló bor élvezeti értékét egy hozzá párosított pohár akár meg is duplázhatja? Egy rosszul megválasztott pohár pedig a legkiválóbb bor élvezeti értékét is leronthatja. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy a legkiválóbb poharakat kínáljuk a gondosan kiválogatott italválasztékunk mellé. 

Az évek során a RIEDEL érdekes tudományos magyarázatokat szerzett arról, hogy a pohár alakja miért befolyásolja az alkoholos italok élvezeti értékét. Az első felfedezés a bor fogyasztása közben történt. Ugyanazon bor különféle tulajdonságokkal rendelkezik, ha különféle poharakban szolgálják fel. A különbségek annyira nagyok voltak, hogy a tapasztalt ínyenceket azt hitték, hogy különféle borokat kóstolják meg. Ezt a felfedezést fordították le az egyes borfajtákhoz ajánlott egyedi kristálypoharakban.  Nem hiszi? Hagyja magát elcsábítani és nem fog csalódni! 

Rendezés:

Riedel Veritas Old World Pinot Noir pohár (2db)

29.900 Ft

Az Old World Pinot Noir pohár tökéletes könnyed testű, magas savtartalmú és mérsékelt tannintartalmú vörösborokhoz.

Ez a pohár kiemeli a gazdag gyümölcsös karaktereket és mérsékli a bor magas savtartalmát. A tulipán alakú tál a bor aromájának minden árnyalatát megragadja.

Riedel Veritas Old World Syrah pohár (2 db)

29.900 Ft

Az Old World Syrah pohár tökéletes a gyümölcspaprika- és fűszeraromák egyensúlyozására, valamint a közepesen testes vörösborokban gyakran előforduló tanninok megragadására.

Hangsúlyos tojás alakú tálkája kiemeli a puha gyümölcsös, földes jellegzetességeket, és kiemeli a hosszan tartó zamatos lecsengést.

Riedel Mixing champagne pohár set (4 db)

18.900 Ft

RIEDEL Mixing Champagne koktélkészlet, pezsgő alapú koktélok készítéséhez. Egyedi pohárszett, mely a pezsgő koktélok szerelmesei számára készült, kifejezetten otthoni használatra. Ez a tojás alakú pezsgőspohár fokozza az aromákat, miközben segíti a buborékok képződését a kehely aljában elhelyezett pontoknak köszönhetően. Minden készlet tartalmaz koktélrecepteket, amelyeket kifejezetten a RIEDEL számára készített Mieke Zimmerman, egy feltörekvő német sztár mixer. A csomag négy poharat tartalmaz. Mosogatógépben mosható.

Riedel Vinum Syrah pohár (2 db)

24.900 Ft

A Syrah pohár tökéletes a közepes testű vörösborokra jellemző markáns tanninok és a koncentrált gyümölcsök kiegyensúlyozására.

Ezt a formát 1993 és 1995 között fejlesztették ki a Shiraz főbb termelőterületein végzett érzékszervi műhelyek alapján, és a RIEDEL termékcsalád legsokoldalúbb vörösborformájává vált. Az enyhén elkeskenyedő nyílásnak köszönhetően a nagy tál intenzív aromákat hoz létre, méltóságteljes szerkezetet mutat és hosszan édeskés, gyümölcsös ízvilágot mutat teremt.

A Vinum a RIEDEL alapvető fajtaspecifikus szárú sorozata. A 10. generációs üveggyártó, Georg J. Riedel által 1986-ban tervezett Vinumot azért hozták létre, hogy minden borkedvelő megengedhesse magának a fajtaspecifikus üvegedényeket. A kézzel készített Sommeliers kínálat alapján a gépi gyártás azt jelenti, hogy a Vinum elérhetőbb áron kínálható.

Riedel Veritas Champagne pohár szett (2 db)

26.900 Ft
A Champagne Wine Glass tökéletes a pezsgő összetett tulajdonságainak fejlesztésére és megjelenítésére.
Ez az pohár lehetővé teszi az aromás anyagok széles skálájának kibontakozását. A fuvola formával ellentétben a tojás alakú kialakítás lehetővé teszi az összetett rétegek növekedését és felerősödését, a nagyobb peremátmérő pedig lehetővé teszi, hogy olyan módon szabaduljanak fel, ami egy keskeny pohárral nem érhető el. A pohár egy „szikrázó pontot” is tartalmaz, amely elősegíti a pezsgőbuborékok képződését.
Az oldal tetejére