Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

KANDÍROZOTT GYÜMÖLCSÖK

Különleges kézműves recept alapján készült bio termékek. A gyümölcs húsa némi nádcukorral és a gyümölcs héjával van tartósítva, mely kihozza a gyümölcs természet adta zamatát és aromáját. Kandírozott termékeink és lekvárjaink teljesen finomított cukor mentesek, édességüket kizárólag a leheletnyi nádcukor és a gyümölcs természetes cukortartalma adja.

Különleges kandírozott gyümölcsök

Rendezés:

Secolo 21 bio kandírozott cédrus 314 g

1.890 Ft

Különleges, kézműves recept alapján készült kandírozott cédrus, mely kizárólag a gyártó farmján termett organikus gyümölcsök színe-javát tartalmazza.

Secolo 21 kandírozott keserű narancs 314g

1.890 Ft

A Secolo21 kandírozott keserű narancs kizárólag a farmunkon termett organikus gyümölcsök színe-javát tartalmazza.

Secolo 21 bio kandírozott mandarin 314g

1.890 Ft

Különleges, kézműves recept alapján készült kandírozott mandarin, mely kizárólag a gyártó farmján termett organikus gyümölcsök színe-javát tartalmazza.

 

 

 

 

Mi a kandírozás?

A kandírozás lényegében olyan folyamat, amikor a gyümölcsökben, virágokban található nedvességet cukorral helyettesítik. A gyümölcsökből a víz kifelé áramlik miközben főnek a cukros vízben, a cukros oldat pedig befelé szivárog, ami azért van, mert a sejtekben található cukor sűrűsége csekélyebb mértékű a szirupénál. Az eljáráshoz érett, ugyanakkor kemény gyümölcsökre van szükség, az ütődöttek vagy a túlérettek nem alkalmasak a feladatra.

A gyümölcsöket először alaposan megmossák, ezt követően szárítják. A nagyobb darabokat hámozzák, majd darabolják, a kisebbek, mint például a cseresznye vagy az áfonya, egyben maradhatnak. A következő lépésben 3-5 percig forrásban lévő vízbe teszik őket, végül leszűrik, de a főzővizet megtartják. A főzővízhez ugyanannyi cukrot szükséges adni, mint amennyi folyadék van benne. Amikor a szirup készre fő, a gyümölcsöket nyakon öntik vele, az egészet letakarják és természetesen állni hagyják körülbelül 24 órát. A folyamatot és az oldat felforralását több napon keresztül meg kell ismételni. A kandírozás utolsó lépése a gyümölcsök lecsepegtetése, illetve kiszárítása, amikor már zörögnek, jöhet is a csomagolás. Az ehető virágokat nem sziruppal, hanem felvert tojásfehérjével kandírozzák, majd apró szemű cukorba forgatják őket.

A kandírozott gyümölcsök munkaigénye jelentős mértékű, elsősorban süteményekbe, krémekbe valóak, de torták díszítésére is tökéletes megoldást nyújtanak. Kínálatunkban megannyi ízletes kandírozott gyümölcs közül válogathat, melyek mindegyike magas minőséget képvisel. Tekintse meg termékeinket és válogasson kedvére!

Az oldal tetejére