OLASZ BORKÜLÖNLEGESSÉGEK
Az eredeti olasz borok zamata felülmúlhatatlan és utánozhatatlan. Kínálatunkban mennyei borkülönlegességek közül válogathat, amelyek mindegyike prémium minőséget képvisel és elhozzák otthonába a valódi itáliai életérzést. Gondosan válogatott borainkat fehér húsokhoz, vörös húsokhoz és halakhoz egyaránt ajánljuk. Valdobbiadeneből érkeznek Proseccoink – a egészen pontosan az 1526-ben alapított híres Bisol pincéből, a fehér boraink Toscánából, a vörös nedűkért pedig egészen Sziciliáig utazunk el.
Válogasson kedvére mennyei borkülönlegességeink közül és tegye még varázslatosabbá a különleges alkalmakat vagy a szürke hétköznapokat!
Webáruházunk olasz borkülönlegességei
Caldora - Ortonese - Sangiovese - Merlot Daunia Canosa di Puglia vörösbor 0,75 l
Közepesen testes, piros gyümölcsös és vaníliás ízvilágú vörösbor Pugliából
AMAMI - Spumante Brut pezsgő 0,75 l
Egyedi szív kerámiával díszített, markáns ízvilágú Charmat módszerrel készült pezsgő
Saulo Rosso - I Messapi Primitivo Puglia vörösbor 0,75 l
Rubinvörös színű, intenzív pirosbogyós gyümölcsös, izgalmas, fűszeres vörösbor.
SULE - Nero di Troia IGP Puglia vörösbor 0,75 l
Közepesen testes, markáns, fűszeres ízvilágú vörösbor Pugliából
PASSANTE - Nero D'Avola DOC LUNA vörösbor 0,75 l
Közepesen testes, lágy, gyümölcsös és fűszeres vörösbor Sziciliából
AMAMI - Primitivo IGP Puglia száraz vörösbor
Egyedi szív kerámiával díszített, intenzív, testes, gyümölcsös ízvilágú Primitivo vörösbor
Bisol Crede Prosecco Valdobbiadene Superiore D.O.C.G. Brut
Italia TOP 3 prosecco pincészetének húzó terméke. Könnyű, finom prosecco a körte és alma illatával és ízével.
A Bisol cég már a 19. század óta jelen van a borpiacon. Valdobbiadene területén található az 50 ha körüli birtokuk, amiből 2 ha a legnemesebb Cartizze dűlőn terül el. A legjobb prosecco-k között tartják számon a pincészetet. A „crede” az agyagra utaló kifejezés, ami jellemzi Valdobbiadene területét. Az egykori tengernek köszönhetően, ami beborította ezt a területet, a rétegek függőlegesen ívelnek a lassú tenger mozgás hatására.
85%-ban Gléra szőlőből készült. 11,5% alkohollal rendelkezik.
Kiszerelés: 0,75 l
Bisol Jeio Organic Prosecco Valdobbiadene Superiore D.O.C.G. Brut Bio
Italia egyik legjobb prosecco pincészetének húzó terméke. A körte és az alma ízvilága köszön vissza az elegáns buborékokban.
A Bisol cég már a 19. század óta jelen van a borpiacon. Valdobbiadene területén található az 50 ha körüli birtokuk, amiből 2 ha a legnemesebb Cartizze dűlőn terül el. A legjobb prosecco-k között tartják számon a pincészetet. Egy nagy borász személyisége alapján, aki képes az egyes palackokba átadni a különféle, de egymást kiegészítő terroirok lelkét, született Jeio karakter.
85%-ban Gléra szőlőből készült, a maradék 15% pedig Chardonnay, Pinot Grigio és Pinot Bianco-ból tevődik össze. 11,5% alkohollal rendelkezik.
Kiszerelés: 0,75 l
Tenute Rossetti - Toscana Bianco IGT fehérbor 0,75 l
Toscana napsütötte vidékéről származó származó különleges, gyümölcsös zamatú könnyű fehérbor
Fantini – Pinot Grigio Terre Siciliane IGT
Izgalmas ízvilágú testes fehérbor, gyümölcsös, citrusos ízvilággal egyenesen Sziciliából.
Vigneti del Vulture - Pipoli - Greco Fiano Basilicata
Vigneti del Salento - Primitivo di Manduria - Leggenda
Intenzív ízvilágú, testes Primitivo vörösbor Pugliából.
Szőlő: 100% Primitivo
Termelési terület: Salento, Puglia
Borkészítés: A kissé túlérett szőlőket leszüretelik, amit a bogyózás és zúzás követ. A maceráció szabályozott hőmérsékleten történik 10-12 napig, rendszeres körfejtéssel. Ezután a színlé leeresztése és az almasav bontása következik acéltartályban, majd a bor 12 hónapig érik amerikai és francia tölgyfahordóban.
Jellemzői: A bor rubinvörös színű, lilás reflexekkel, illata intenzív, cseresznye, szeder, menta és áztatott dohánylevél aromái fedezhetők fel benne. Ízében az intenzív fűszeresség és az alkoholédesség vezet, majd a kakaó, kávé és a fekete bogyós gyümölcsök ízei érkeznek, melyek igen emlékezetessé és élvezetessé teszik a bort most, és - ha lefektetjük pincénkbe - a következő 10 évben.
Ajánljuk: Ideális húsételekkel, vadételekkel és érett sajtokkal.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18 °C
Alkoholtartalom: 14%