Leírás és Paraméterek
Oltalom alatt álló, földrajzi jelzéssel rendelkező vörösbor.
Jellemzői az intenzív rubinvörös szín, bíbor reflexekkel. Illatban ibolya, fekete gyümölcsök és fűszerek jelennek meg. Ízében kakaó, erdei gyümölcsök, kompót, bársonyos tanninok és markáns savak, közepes test és lecsengés jellemzi.
Ízben gazdag ételekhez, szárított sonkákhoz, felvágottakhoz, sült vörös húsokhoz és érlelt sajtokhoz ajánljuk.
- Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C
- Alkoholtartalom: 13,5%
- Termelési terület: Santeramo in Colle (BA) Puglia, Olaszország
- Szüret: Szeptember első hete
- Ültetés: 4500 tőke/hektár
- Szőlő: Nero di troia 100%
- Borkészítés: Az erjedés 10 napig tart, acéltartályban, ellenőrzött hőmérsékleten, szelektált élesztőkkel. A malolaktikus erjedés spontán módon zajlik le ugyancsak acéltartályokban
- Érlelés: Rozsdamentes acéltartályokban
Bor Pincészetek | Fantini |
Bor Termőterület | Santeramo in Colle, Puglia |
Bor fajták | Vörös |
Szöllő fajta | Nero di Troia |