Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pisztácia pesztós tejszínes torta

Pisztácia pesztós tejszínes torta

Ha egy finom és csábító torta recepetet keresünk, akkor szinte csak édes torták receptjeire bukkanhatunk. Na de mi a helyzet a méltatlanul elhanyagolt fantasztikus sós tortákkal? Ha szeretnétek valami ínycsiklandó sós újdonságot kipróbálni, akkor a következő recepetet nektek találták ki. Ez egy különleges sós, pisztácia pesztós tejszínes torta, mely ugyan ünnepi hangulatú finomság, de elkészíthető év bármelyik napján tetszés szerint más formában is.

Pisztácia pestos tejszínes torta - hozzávalók:
250 g liszt 00
• 125 g vaj
• 1 tojás
• 40 g parmezán
• 300 g kenhető sajt
Bacco brontei pisztácia pesto
• Mozzarella
• Felvágottak ízlés szerint
• koktélparadicsom
Bacco brontei natur egész pisztácia ízlés szerint
• só és bors
• Fűszernövények ízlés szerint

Először a tésztát készítjük el, majd amíg sül, addig a két féle krémet is összeállítjuk. Utána már csak díszitenünk kell. A tésztához öntsük egy tálba a lisztet és a parmezánt, majd adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat és kézzel keverjük össze az egészet.  Ha egybe dolgoztuk, akkor adjuk hozzá a korábban felvert tojást is és gyúrjuk össze alaposan a tésztát. Csomagoljuk fóliába és tegyük egy órára a hűtőbe.  Amíg hül a tésztánk, addig kivághatunk papírból egy tetszőleges formát, ami a tészta sablonja lesz. Mi most csillag formát ajánlunk, ennek a sablonja letölthető a képek közül. 

A pihentetési idő után a tésztát újra gyorsan összegyúrjuk és két részre osztjuk. Belisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki az egyik adag tésztát (kb. 5 mm vastagságúra). Majd helyezzük a csillag formát a kinyújtott tésztára és vágjuk körbe, így könnyen készíthetünk bármilyen alakzatot. Szükségünk van még egy csillagra, így ismételjük meg ugyanezt a másik adag tésztával is. Aztán helyezzük a két csillagot a sütőpapírral együtt egy tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni.

Mivel két féle krémet készítünk, így a krémsajtot két tálba osszuk szét. Az elsőben összekeverjük a krémsajtot és a borsot, a másodikban pedig a krémsajtot, a pesto alla brontese-t és a borsot. Készítsünk elő két habzsákot vagy zacskót (csillagkinyomóval) és töltsük meg az egyiket a fehér , a másikat a zöld krémmel.
Tegyük egy tányérra az első csillagos tésztalapot, és váltogatva nyomjuk rá a két krémet. Majd óvatosan helyezzük rá a második csillagtésztalapot, és folytassuk a díszítést a két krémmel, ahogy az előbb.

Végül ízesítsük mennyei krémtortánkat mozzarellával, koktélparadicsommal, felvágottakkal, pisztáciával, zöld
 
fűszerekkel. 

Tökéletes előétel, ami mellé egy pohár Bisol prosecco tökéletes választás.

Jó étvágyat kívánunk ehhez a különleges sziciliai különlegességhez! 

 

A csillag formát innen tudod lementeni. 

Csillag forma

Tartalomhoz tartozó címkék: divina gourmet Receptek
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére