Pisztácia pestos tejszínes torta - hozzávalók:
• 250 g liszt 00
• 125 g vaj
• 1 tojás
• 40 g parmezán
• 300 g kenhető sajt
• Bacco brontei pisztácia pesto
• Mozzarella
• Felvágottak ízlés szerint
• koktélparadicsom
• Bacco brontei natur egész pisztácia ízlés szerint
• só és bors
• Fűszernövények ízlés szerint
Először a tésztát készítjük el, majd amíg sül, addig a két féle krémet is összeállítjuk. Utána már csak díszitenünk kell. A tésztához öntsük egy tálba a lisztet és a parmezánt, majd adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat és kézzel keverjük össze az egészet. Ha egybe dolgoztuk, akkor adjuk hozzá a korábban felvert tojást is és gyúrjuk össze alaposan a tésztát. Csomagoljuk fóliába és tegyük egy órára a hűtőbe. Amíg hül a tésztánk, addig kivághatunk papírból egy tetszőleges formát, ami a tészta sablonja lesz. Mi most csillag formát ajánlunk, ennek a sablonja letölthető a képek közül.
A pihentetési idő után a tésztát újra gyorsan összegyúrjuk és két részre osztjuk. Belisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki az egyik adag tésztát (kb. 5 mm vastagságúra). Majd helyezzük a csillag formát a kinyújtott tésztára és vágjuk körbe, így könnyen készíthetünk bármilyen alakzatot. Szükségünk van még egy csillagra, így ismételjük meg ugyanezt a másik adag tésztával is. Aztán helyezzük a két csillagot a sütőpapírral együtt egy tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni.
Mivel két féle krémet készítünk, így a krémsajtot két tálba osszuk szét. Az elsőben összekeverjük a krémsajtot és a borsot, a másodikban pedig a krémsajtot, a pesto alla brontese-t és a borsot. Készítsünk elő két habzsákot vagy zacskót (csillagkinyomóval) és töltsük meg az egyiket a fehér , a másikat a zöld krémmel.
Tegyük egy tányérra az első csillagos tésztalapot, és váltogatva nyomjuk rá a két krémet. Majd óvatosan helyezzük rá a második csillagtésztalapot, és folytassuk a díszítést a két krémmel, ahogy az előbb.
Végül ízesítsük mennyei krémtortánkat mozzarellával, koktélparadicsommal, felvágottakkal, pisztáciával, zöld
fűszerekkel.
Tökéletes előétel, ami mellé egy pohár Bisol prosecco tökéletes választás.
Jó étvágyat kívánunk ehhez a különleges sziciliai különlegességhez!
A csillag formát innen tudod lementeni.