Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 egyszerű szarvasgombás recept

5 egyszerű szarvasgombás recept

5 egyszerű szarvasgombás recept a mindennapokra!

Burgonyakrémleves

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 g vaj
  • 1 póréhagyma, de csak a fehér részét használjuk fel!
  • 1 hagyma
  • 2 zellerszár
  • 2 nagy burgonya
  • 1,25 l csirkehúsleves
  • 125 ml főzőtejszín
  • tejföl (díszítéshez)
  • petrezselyem
  • Urbani fehér szarvasgomba olaj
  • bacon

Elkészítés:

Olvasszuk meg a vajat egy nagyobb edényben, majd adjuk hozzá a felvágott zöldségeket. 5 percig kevergessük vigyázva, hogy nehogy odaégjen.

Adjuk hozzá a levest meg a tejszínt , és főzzük fel. 25 percig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Miután lehűlt egy kicsit, turmixgépben krémes állagúvá turmixoljuk.

Tálaláshoz pirítsuk ki a bacont. Miután kitettük tányérba szórjuk meg a baconnel, petrezselyemmel és egy kis tejföllel. A szarvasgomba olajt pedig a legvégén csepegtessük ízlés szerint.

Szarvasgombás rántotta

  • Hozzávaló 2 főre:
  • 4 db tojás
  • 100 g friss szarvasgomba
  • só, bor ízlés szerint
  • tej
  • pecorino romano sajt

Elkészítés:

A játék kedvéért és a még nagyobb élmény érdekében, a tojásokat és a szarvasgombát 2 napig zárjuk össze egy üvegben. Így a gomba illata teljesen áthatja a tojásokat és átveszik az illatát.

Egy tálba verjük fel a tojásokat, adjunk hozzá ízlés szerint sót, borsot, sajtot és egy pici tejet a krémesebb állagért. Felhevített serpenyőbe tegyünk egy kis vajat, majd öntsük bele a keveréket. Kevergessük amíg megsül. Tálaláskor reszeljük rá a friss szarvasgombát és fogyaszthatjuk is.

szarvasgombás rántotta

Spaghetti “alla Norcina”

  • Hozzávaló 4 főre:
  • 400 gramm spagetti
  • 100 gramm salsa
  • 2 friss kolbász
  • 1 fokhagyma
  • só, bor ízlés szerint
  • olívaolaj ízlés szerint

Elkészítés:

Főzzük meg a spagettit sós vízben. Időközben a serpenyőben melegítsük fel a olajt majd adjuk hozzá a fokhagymát és a kolbászt. Mikor megpirult a fokhagyma, vegyük ki és adjunk két evőkanál főzővízet.

Mikor megsült a kolbász, vegyük le a tűzről és hagyjuk egy kicsit lehűlni.  Adjuk hozzá a Salsa Tartufatat és tegyük vissza 1 percre a tűzre, hogy összeérjenek az ízek. Ezután hozzáadjuk a spagettit és lehet is tálalni.

Szarvasgomba a köbön

Az egyik kedvenc és legegyszerűbb receptemhez nem kell sem sok idő, sem sok alapanyag. A szarvasgombát reszeljük le. Vegyünk elő egy serpenyőt, amiben megolvasztjuk a vajat majd hozzáadjuk a fokhagymát, amit 1 percig sütünk benne. Ezután tegyük hozzá a lereszelt szarvasgombát és 2 percig átforgatjuk a vajon és só, borssal ízesítjük. Tálaljuk friss pirítóson.

Hozzávalók 4 főre:

  • 200 g szarvasgomba
  • 100 g vaj
  • só, bor
  • 1 gerezd fokhagyma
szarvasgomba

Zöldséges polenta szarvasgombával

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 bögre víz
  • 2 evőkanál sótlan vaj
  • 2 evőkanál durva só
  • 1,5 bögre polenta
  • 2 evőkanál szarvasgombás olaj
  • ízlés szerinti zöldségek: tök, kelbimbó, karfiol
  • só, bor
  • 4 tojás

Elkészítés:

Melegítsük a sütőt 400 fokra. 

Egy serpenyőben melegítsük a sós vizet. Időközben vágjuk össze a zöldségeket kis kockára, locsoljuk meg olívaolajban, sózzuk, borsozzuk majd tegyük be a sütőbe közepes hőmérsékelten 20-25 percre.

Szitáljuk át a polentát majd egy serpenyőben kezdjük el főzni közepes hőmérsékleten. Figyeljünk oda rá és folyamatosan kevergessük amig szép krémesség nem válik (kb 30 perc). Keverjük bele a vajat majd a szarvasgombás olajt. Tálaljuk a zöldségekkel és a tetején a megfőtt tojással.

Szarvasgombás polenta
Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére