Burgonyakrémleves
Hozzávalók 4 főre:
- 20 g vaj
- 1 póréhagyma, de csak a fehér részét használjuk fel!
- 1 hagyma
- 2 zellerszár
- 2 nagy burgonya
- 1,25 l csirkehúsleves
- 125 ml főzőtejszín
- tejföl (díszítéshez)
- petrezselyem
- Urbani fehér szarvasgomba olaj
- bacon
Elkészítés:
Olvasszuk meg a vajat egy nagyobb edényben, majd adjuk hozzá a felvágott zöldségeket. 5 percig kevergessük vigyázva, hogy nehogy odaégjen.
Adjuk hozzá a levest meg a tejszínt , és főzzük fel. 25 percig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Miután lehűlt egy kicsit, turmixgépben krémes állagúvá turmixoljuk.
Tálaláshoz pirítsuk ki a bacont. Miután kitettük tányérba szórjuk meg a baconnel, petrezselyemmel és egy kis tejföllel. A szarvasgomba olajt pedig a legvégén csepegtessük ízlés szerint.
Szarvasgombás rántotta
- Hozzávaló 2 főre:
- 4 db tojás
- 100 g friss szarvasgomba
- só, bor ízlés szerint
- tej
- pecorino romano sajt
Elkészítés:
A játék kedvéért és a még nagyobb élmény érdekében, a tojásokat és a szarvasgombát 2 napig zárjuk össze egy üvegben. Így a gomba illata teljesen áthatja a tojásokat és átveszik az illatát.
Egy tálba verjük fel a tojásokat, adjunk hozzá ízlés szerint sót, borsot, sajtot és egy pici tejet a krémesebb állagért. Felhevített serpenyőbe tegyünk egy kis vajat, majd öntsük bele a keveréket. Kevergessük amíg megsül. Tálaláskor reszeljük rá a friss szarvasgombát és fogyaszthatjuk is.

Spaghetti “alla Norcina”
- Hozzávaló 4 főre:
- 400 gramm spagetti
- 100 gramm salsa
- 2 friss kolbász
- 1 fokhagyma
- só, bor ízlés szerint
- olívaolaj ízlés szerint
Elkészítés:
Főzzük meg a spagettit sós vízben. Időközben a serpenyőben melegítsük fel a olajt majd adjuk hozzá a fokhagymát és a kolbászt. Mikor megpirult a fokhagyma, vegyük ki és adjunk két evőkanál főzővízet.
Mikor megsült a kolbász, vegyük le a tűzről és hagyjuk egy kicsit lehűlni. Adjuk hozzá a Salsa Tartufatat és tegyük vissza 1 percre a tűzre, hogy összeérjenek az ízek. Ezután hozzáadjuk a spagettit és lehet is tálalni.
Szarvasgomba a köbön
Az egyik kedvenc és legegyszerűbb receptemhez nem kell sem sok idő, sem sok alapanyag. A szarvasgombát reszeljük le. Vegyünk elő egy serpenyőt, amiben megolvasztjuk a vajat majd hozzáadjuk a fokhagymát, amit 1 percig sütünk benne. Ezután tegyük hozzá a lereszelt szarvasgombát és 2 percig átforgatjuk a vajon és só, borssal ízesítjük. Tálaljuk friss pirítóson.
Hozzávalók 4 főre:
- 200 g szarvasgomba
- 100 g vaj
- só, bor
- 1 gerezd fokhagyma

Zöldséges polenta szarvasgombával
Hozzávalók 4 főre:
- 4 bögre víz
- 2 evőkanál sótlan vaj
- 2 evőkanál durva só
- 1,5 bögre polenta
- 2 evőkanál szarvasgombás olaj
- ízlés szerinti zöldségek: tök, kelbimbó, karfiol
- só, bor
- 4 tojás
Elkészítés:
Melegítsük a sütőt 400 fokra.
Egy serpenyőben melegítsük a sós vizet. Időközben vágjuk össze a zöldségeket kis kockára, locsoljuk meg olívaolajban, sózzuk, borsozzuk majd tegyük be a sütőbe közepes hőmérsékelten 20-25 percre.
Szitáljuk át a polentát majd egy serpenyőben kezdjük el főzni közepes hőmérsékleten. Figyeljünk oda rá és folyamatosan kevergessük amig szép krémesség nem válik (kb 30 perc). Keverjük bele a vajat majd a szarvasgombás olajt. Tálaljuk a zöldségekkel és a tetején a megfőtt tojással.
