Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Receptek karantén idejére

Receptek karantén idejére
Kellene valamilyen kis inspiráció, mert nem tudod mit főz? Nem csak könnyen elkészítheted az alábbi recepteket, de még Olaszországba is elrepítünk velük!

Pirítós fondue-vel

Hozzávalók:

Elkészítés:

Ez a világ legszimplább reggelije, de annál rafináltabb. A koronavírus ellenére is lehet fényűző reggelink, amivel nincs sok macera. Egyszerűen csak meg kell kenni a kenyeret és már élvezhetjük is a finom sajtkrémet, ami a fehér szarvasgomba semmihez sem hasonlítható ízével van megfűszerezve. Ha még teljesebb élményt szeretnénk, akkor bontsunk fel hozzá egy Bisol proseccot!

Spárgakrémleves fekete szarvasgombás olívaolajjal

Hozzávalók:

  • 1 köteg spárga
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db burgonya
  • 50 g vaj
  • 7 dl zöldségalaplé
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 dl főzőtejszín
  • Parmezán ízlés szerint
  • Urbani fehér szarvasgombás olívaolaj

Elkészítés:

  • Tisztítsuk meg a hagymát és a burgonyát, a spárgát pattintsuk szét és alsó, fás részeit tegyük félre, a zsenge részét pedig szeleteljük fel.
  • A vajon pároljuk meg a zöldségeket, ezután öntsük fel az alaplével és főzzük őket puhára.
  • Miután kihűlt, turmixoljuk össze majd tegyük vissza a lábasba, adjuk hozzá a tejszínt és főzzük fel.
  • Tálaláskor adjunk hozzá pár cseppet a szarvasgombás olajból és kész is van!
  • Ízlés szerint parmezánnal is megszórhatjuk.

Medvehagymás pasta

Hozzávalók:

Elkészítés:

  • Tegyük a mixerbe vagy a mozsárba és dolgozzuk össze az alapanyagokat, amíg homogén állagúak nem lesznek.
  • Főzzük a tésztát 9 percig sós vízben, majd pedig keverjük össze a medvehagyma pesto-val és már kész is.
  • Tálaláskor szórjuk meg ízlés szerint parmezánnal.

Forrás: https://sobors.hu/receptek/medvehagyma-pesto-recept/


Vörösboros kacsamell

Hozzávalók 4 főre:

A páchoz:

  • 2 db kacsamellfilé
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagyobb répa
  • 1 db zeller
  • 300 ml vörösbor és 200 ml víz
  • babérlevél
  • zálya
  • kakukkfű
  • kardamom

Lila káposzta:

  • 1 db lila káposzta
  • só, cukor
  • köménymag
  • ecet

Burgonyapüré:

  • 1 kg burgonya
  • vaj, tej

Elkészítés:

  • Tisztítsuk meg a zöldségeket és szeleteljük fel. Keverjük össze egy edénybe az alapanyagokat, tegyük mellé a kacsamellfiléket, fűszerezzük, majd öntsük rá a vörösbort és a vizet. Hagyjuk éjszakára pácolódni.
  • Vágjuk össze a lila káposztát. Egy serpenyőben olajat melegítünk majd beletesszük a káposztát, majd szórd meg cukorral, sóval, köménymaggal. Ízlés szerint ropogósra vagy puhára is lehet párolni. A végén adjuk hozzá az ecetet, mindenki aszerint, hogy hogyan szereti.  
  • Tegyük főni a burgonyát, majd főzzük puhára. Törjük össze és adjunk hozzá vajat és tejet.
  • Tálaláskor helyezzük a krumplipürét, a káposztát és a kacsamellet a tányéra.
  • Végezetül bontsunk fel hozzá egy palackot a Farnese pincészet Messapi Primitivo borából.

Körtés, ricottás bruschetta fehér szarvasgombás mézzel

Ez a mi személyes kedvenc olasz receptünk. Egy egy klasszikus parasztételről, ami olyan alapanyagokból készült, ami minden háztartásban elérhető, megbolondítva egy extra hozzávalóval!

Hozzávalók 4 főre:

Elkészítés:

Kenjük meg a kenyeret ricottával, szeleteljünk rá körtétet, majd csepegtessük le a mézzel. Ennyi és már élvezhetjük is a mennyei Olaszországot!

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére