Pirítós fondue-vel
Hozzávalók:
- 1 üveg Urbani sajtkrém
- 4-8 szelet kenyér
Elkészítés:
Ez a világ legszimplább reggelije, de annál rafináltabb. A koronavírus ellenére is lehet fényűző reggelink, amivel nincs sok macera. Egyszerűen csak meg kell kenni a kenyeret és már élvezhetjük is a finom sajtkrémet, ami a fehér szarvasgomba semmihez sem hasonlítható ízével van megfűszerezve. Ha még teljesebb élményt szeretnénk, akkor bontsunk fel hozzá egy Bisol proseccot!
Spárgakrémleves fekete szarvasgombás olívaolajjal
Hozzávalók:
- 1 köteg spárga
- 1 db vöröshagyma
- 1 db burgonya
- 50 g vaj
- 7 dl zöldségalaplé
- só, bors ízlés szerint
- 2 dl főzőtejszín
- Parmezán ízlés szerint
- Urbani fehér szarvasgombás olívaolaj
Elkészítés:
- Tisztítsuk meg a hagymát és a burgonyát, a spárgát pattintsuk szét és alsó, fás részeit tegyük félre, a zsenge részét pedig szeleteljük fel.
- A vajon pároljuk meg a zöldségeket, ezután öntsük fel az alaplével és főzzük őket puhára.
- Miután kihűlt, turmixoljuk össze majd tegyük vissza a lábasba, adjuk hozzá a tejszínt és főzzük fel.
- Tálaláskor adjunk hozzá pár cseppet a szarvasgombás olajból és kész is van!
- Ízlés szerint parmezánnal is megszórhatjuk.
Medvehagymás pasta
Hozzávalók:
- 100 g medvehagyma
- 50 g parmezán
- 1 dl olívaolaj
- 2 marék dió
- só
- Antico Pastificcio Umbro Linguine
Elkészítés:
- Tegyük a mixerbe vagy a mozsárba és dolgozzuk össze az alapanyagokat, amíg homogén állagúak nem lesznek.
- Főzzük a tésztát 9 percig sós vízben, majd pedig keverjük össze a medvehagyma pesto-val és már kész is.
- Tálaláskor szórjuk meg ízlés szerint parmezánnal.
Forrás: https://sobors.hu/receptek/medvehagyma-pesto-recept/
Vörösboros kacsamell
Hozzávalók 4 főre:
A páchoz:
- 2 db kacsamellfilé
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb répa
- 1 db zeller
- 300 ml vörösbor és 200 ml víz
- babérlevél
- zálya
- kakukkfű
- kardamom
Lila káposzta:
- 1 db lila káposzta
- só, cukor
- köménymag
- ecet
Burgonyapüré:
- 1 kg burgonya
- só
- vaj, tej
Elkészítés:
- Tisztítsuk meg a zöldségeket és szeleteljük fel. Keverjük össze egy edénybe az alapanyagokat, tegyük mellé a kacsamellfiléket, fűszerezzük, majd öntsük rá a vörösbort és a vizet. Hagyjuk éjszakára pácolódni.
- Vágjuk össze a lila káposztát. Egy serpenyőben olajat melegítünk majd beletesszük a káposztát, majd szórd meg cukorral, sóval, köménymaggal. Ízlés szerint ropogósra vagy puhára is lehet párolni. A végén adjuk hozzá az ecetet, mindenki aszerint, hogy hogyan szereti.
- Tegyük főni a burgonyát, majd főzzük puhára. Törjük össze és adjunk hozzá vajat és tejet.
- Tálaláskor helyezzük a krumplipürét, a káposztát és a kacsamellet a tányéra.
- Végezetül bontsunk fel hozzá egy palackot a Farnese pincészet Messapi Primitivo borából.
Körtés, ricottás bruschetta fehér szarvasgombás mézzel
Ez a mi személyes kedvenc olasz receptünk. Egy egy klasszikus parasztételről, ami olyan alapanyagokból készült, ami minden háztartásban elérhető, megbolondítva egy extra hozzávalóval!
Hozzávalók 4 főre:
- friss kenyérszeletek
- 1 db nagyobb körte
- ricotta
- Urbani szarvasgombás méz
Elkészítés:
Kenjük meg a kenyeret ricottával, szeleteljünk rá körtétet, majd csepegtessük le a mézzel. Ennyi és már élvezhetjük is a mennyei Olaszországot!