GASZTRONAPLÓ
Gasztro naplónkban hétről hétre bemutatjuk kedvenc termékeinket és recept ötleteket is találtok. Az Italia Divinát azért hoztuk létre, mert utazásaink során rengetek olyan gourmet élmény ért minket, amit szerettünk volna megosztani másokkal. Webshopunkba csak olyan termékeket válogatunk, melyeket mi magunk kóstoltunk és garantálni tudjuk, mind a minőséget, mind az ízélményt. Gasztronaplónkba kerülő receptekkel pedig szeretnénk egy kis inspirációt adni elkészítésükhöz, illetve felhasználásukhoz. Indulhat a "dolcevita"?!?

Farsangi maszkok - narancs, pisztácia vagy citrom krémmel töltve
Csokoládé-, pisztácia-, mogyoró- és citromkrémmel is tölthetőek
ezek a leveles tésztás maszkok, melyek közül garantáltan
mindenki talál kedvére valót!
Ráadásul egyszerűen és gyorsan elkészíthetők.
Ezzel a süteménnyel könnyedén karneváli hangulatot varázsolhat.

Mortadella falatkák pisztácia pesztóval töltve
Villámgyors és mutatós finomságra vágyik?
Íme néhány mortadella batyu pisztácia pesztóval töltve,
melyek mindössze 5 perc alatt elkészíthetőek.
Szerencsére az összetevők listája sem hosszú,
így pillanatok alatt minden beszerezhető hozzá.
Ráadásul tökéletesen passzol mellé egy különleges gyömbérsör.

Valentin napi pisztáciás torta

Pisztáciás omlós szívecskék
Ez a pisztáciás keksz egy intenzív ízű omlós édesség, mely mindenkit meghódít!
Szavak nélkül is kifejezheted érzéseidet ezekkel a gyönyörű szívecskékkel.
Engedj a kísértésnek, és készítsd el gyorsan és egyszerűen ezt a finomságot.
A jó hír az, hogy nem kell hozzá egy teljes pisztáciakrém, így a maradékot "nem érdemes félre tenni"!


Pisztácia pesztós tejszínes torta
Ha egy finom és csábító torta recepetet keresünk, akkor szinte csak édes torták receptjeire bukkanhatunk. Na de mi a helyzet a méltatlanul elhanyagolt fantasztikus sós tortákkal? Ha szeretnétek valami ínycsiklandó sós újdonságot kipróbálni, akkor a következő recepetet nektek találták ki. Ez egy különleges sós, pisztácia pesztós tejszínes torta, mely ugyan ünnepi hangulatú finomság, de elkészíthető év bármelyik napján tetszés szerint más formában is.
AZ OLIVA OLAJOK KIRÁLYNŐJE: SECOLO 21 BIANCOLILLA
Az egyedi külső mögött, ellenálhatatlan belső lakozik. És ezek csak szavak, de az ember szava akkor áll el, amikor ezt a csodát megkóstolja. A Secolo 21 márka a sziciliai Noto városából származik és olivaolajait a legjobbak közt jegyzi a Gambero Rosso olasz gasztrokalauz Itáliában. Nem véletlen, hogy ezek az egyedi színes üvegbe zárt, selymesen simogató olajak bekerültek a kínálatunkba.
De, hogy pártatlanok is legyünk, Csigó Zita gasztroblogger is kipróbálta, élményeit pedig megosztotta saját blogján és egy fantasztikus receptet is ajánl hozzá!
Hűsítő nyári kedvenc: brontei citromkrémes házi fagyi
Gasztronaplónk legújabb fejezetében ma a trópusi időjárásra tekinettel a házi citromfagyi kapott helyett. Egy forró nyári napon nincs is jobb, mint egy hűs citromos házi fagylat, melyet brontei citrom krémünkkel könnyedén elkészíthettek. Gyümölcs krémeink sűrűek, krémesek, jól kenhetőek, ízük pedig nagyon-nagyon intenzív, egyszerre édesek és gyümölcsösek. Fagyasztás nélkül készíthető könnyű recept következik!
Paradicsom mustár - ami minden grill ételnek jól áll!
Hallottatok már a paradicsom mustárról? Legtöbben még nem, pedig egy igazi ínyencég, mely a világ legfinomabb szicíliai cseresznyeparadicsomából készül. Ha megkóstoljátok, biztosak vagyunk benne, hogy osztani fogjátok ezt a a véleményt. Ízélményre tökéletes, édes, krémes, extrán paradicsomos. Füstös aromájú grillételekhez (húsokhoz és zöldségekhez) egyaránt tökéletes. Mai gasztrónaplónkban 3 egyszerű és nagyszerű grill receptettel ajánljuk, mely tökéletes ebben a nyári melegben.

Krémes-paradicsomos tepsis pennoni
Egyszerű, de mégis minőségi alapanyagokkal nem tudtok mellényúlni. Mai gasztronapló bejegyzésünk alapja egy kevésbé közismert pennoni tészta. Ebből készült egy tepsis egytálétel, mely lassan főtt, fűszeres paradicsomszószból, besamelből és tésztából áll. A pennoni tésztát és a bruschetta fűszerkeveréket (amit természetesen nem csak bruschettához használhattok) használtuk hozzá. A tészta hagyományos eljárással: kézzel, bronz szerszámmal készült egy umbriai pasta manufaktúrában. Ha megkóstoltátok, akkor nem is akartok majd más tésztát enni, ezt garantáljuk.

Kacsamell kandírozott cédrussal és citromlekváros pohárdesszert
Gasztronaplónk legújabb fejezetében két igen különleges terméket mutatunk be. Mindkettő gyártója a Secolo 21, mely egy kis agriturismo a sziciliai Noto vásorában. Főleg déligyümölcsökket és olivabogyót termesztenek, ebből készülnek BIO termékeik.
Ebben a bejegyzésben a kandírozott cédrust és a bio citromlekvárral készítettünk egy könnyed nyáresti menüt.
Mindkettő szuper sajtok mellé, a cédrust párosíthatjátok például kéksajttal vagy kecskesajttal (azaz testesebb, aromás, karakteres sajtfélékkel), a citromlekvár pedig könnyebb, lágyabb/friss sajtokhoz passzol igazán, ricottához, burratához, mascarponéhoz. Érdemes így végigkóstolni, aztán csapjatok bele a főzésbe! A kandírozott cédrussal kacsamellet sütöttünkpirított újkrumplival, a citromlekvárral pedig egy ricottás pohárdesszertet állítottam össze. Ez utóbbival rengeteg más desszertet is el tudok képzelni, klasszikus crostatát, nem klasszikus :) citromos tiramisut mandulatejjel, apró fánkokat, semifreddót, tennék belőle az égetett tésztás profiterol vagy a tradicionális cannoli krémjébe, de ugyanúgy tökéletes lehet akár panna cottához is.