Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Paradicsom mustár - ami minden grill ételnek jól áll!

Paradicsom mustár - ami minden grill ételnek jól áll!

Hallottatok már a paradicsom mustárról? Legtöbben még nem, pedig egy igazi ínyencég, mely a világ legfinomabb szicíliai cseresznyeparadicsomából készül. Ha megkóstoljátok, biztosak vagyunk benne, hogy osztani fogjátok ezt a  a véleményt. Ízélményre tökéletes, édes, krémes, extrán paradicsomos. Füstös aromájú grillételekhez (húsokhoz és zöldségekhez) egyaránt tökéletes. Mai gasztrónaplónkban 3 egyszerű és nagyszerű grill receptettel ajánljuk, mely tökéletes ebben a nyári melegben. 

Édesburgonyás hot dog

Ennél a receptnél az édes és a savanykás íz találkozása adja az igazi harmóniát, ezért egyedül arra figyeljetek, hogy az uborka megfelelően savanykás legyen. 

Hozzávalók 4 darabhoz: 

1 nagyobb édesburgonya meghámozva, nagyobb cikkekre vágva, grillen vagy sütőben megsütve

4 db hot dog kifli 

savanyított uborkakarikák (kb. 16 karika)

mustár

Italia Divina Secolo 21 paradicsom mustár 

pirított hagyma 

A sült édesburgonyahasábokat a felmelegített, bevágott hot dog kiflikbe tesszük, majd megpakoljuk a szárazra törölt uborkával, a mustárral és a paradicsom mustárral, végül megszórjuk pirított hagymával. 

 

Grillsajtos-padlizsános és marhahúsos burger 

Hozzávalók (4-4 darabhoz): 

Grillsajtos-padlizsános burger: 

1 nagyobb padlizsán 

só 

4 karika füstölt grillsajt 

4 db tetszőleges hamburgerzsemle, zöldségek az összeállításhoz 

Italia Divina Secolo 21 paradicsom mustár 

A padlizsánt megmossuk, felkarikázzuk, a szeletek mindkét oldalát bedörzsöljük sóval. 20 percet állni hagyjuk, majd alaposan leöblítjük és szárazra töröljük. A grillsajtokkal együtt megsütjük. A hamburgerzsemléket kettévágjuk, belső oldalukat kissé megpirítjuk, majd megtöltjük zöldségekkel, grillsajttal, padlizsánkarikákkal és paradicsom mustárral. 

 

Marhahúsos burger: 

60 dkg finomra darált marhahús 

őrölt fekete bors, só 

4 db tetszőleges hamburgerzsemle, zöldségek az összeállításhoz 

Italia Divina Secolo 21 paradicsom mustár 

A húst megborsozzuk, majd 4 db egyforma méretű húspogácsát formázunk belőle. Grillen átsütjük, közben megsózzuk. A hamburgerzsemléket kettévágjuk, belső oldalukat kissé megpirítjuk, majd megtöltjük zöldségekkel, húspogácsákkal és paradicsom mustárral. 

Összedobhatunk melléjük egy gyors mártogatóst is.

Hozzávalók (4 adaghoz): 

30 dkg tejföl vagy görög joghurt 

fél citrom kifacsart leve 

só, őrölt fekete bors 

1 csokor újhagyma fehér része 

1/4 lila hagyma 

1 kis csokor kapor 

A tejfölt vagy görög joghurtot kikeverjük a citromlével, sóval, borssal, valamint a kétféle finomra aprított hagymával és a leszárazott, szintén felaprított kaporral. Tálalásig hűtőbe tesszük. 

 

Tarjás saslik 

Hozzávalók (4 nagyobb nyárshoz): 

40-45 dkg csont nélküli tarja szeletelve, mustárba 3-4 órára bepácolva, majd sózva, borsozva

3-4 kis fej lila hagyma 

1 piros kaliforniai paprika 

1 sárga kaliforniai paprika 

Italia Divina Secolo 21 paradicsom mustár 

A hozzávalókat felkockázzuk, és tetszőleges sorrendben a nyársakra húzzuk. Sütés közben néhányszor átkenjük a paradicsom mustárral. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére