Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tippek egy izgalmas vacsorához

Tippek egy izgalmas vacsorához

Tippek egy izgalmas szarvasgombás vacsorához. 5 recept, amivel bárkit le tudsz venni a lábáról!

Sárgadinnye, prosciutto és szarvasgombás balzsamecet

Hozzávalók 4 főre:

Elkészítés:

Ez az egyik legegyszerűbb recept, ami létezik. Pucoljuk meg és szeleteljük fel a dinnyét 12 szeletre. Három-három szelet dinnyét helyezzünk el a tányérokon, majd borítsuk be a prosciutto-val. Ezután csepegtessünk ízlés szerint az Urbani fehér szarvasgombás balzsamecetéből.

Mennyei pasta

Hozzávalók 4 főre:

Elkészítés:

  1. Tegyük oda forrni a vizet majd a tésztát.
  2. Szeleteljük fel a húst kis kockákra. Egy serpenyőbe tegyünk pár csepp olívaolajt és fokhagymát. Miután felhevült tegyük bele a feldarabolt, sózott, borsozott húst és pirítsuk ki.
  3. Mikor szépen megsült a hús, vegyük ki, majd a szaftjába tegyük bele a félbevágott paradicsomokat. Hagyjuk 5 percig pirulni közepes hőfokon.
  4. Szűrjük le a tésztát, majd mindent keverjünk össze a serpenyőbe és süssük pár percig, amíg összeérnek az ízek.

Tálaláskor ne felejtkezzünk el egy csipetnyi szarvasgombás sót tenni minden tányérra!

Hamburger szarvasgombás mustárral

Hozzávalók:

A húspogácsához:

  • 60 dkg darált marhahús
  • 4 dkg húsos szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 1,5 evőkanál Worchester-szósz
  • fokhagyma
  • só, bors

A hamburgerhez:

  • 4 db buci
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 savanyúuborka
  • 6 szelet cheddar sajt
  • saláta
  • Urbani szarvasgombás mustár

Elkészítés:

  1. Szeleteljük fel a hagymát, reszeljük le a fokhagymát, vágjuk nagyon apróra a szalonnát és keverjük össze a többi hozzávalóval. Ezután tudunk belőle 4 db húspogácsát készíteni. 1-1 percig süssük mindkét oldalát kevés olajon a serpenyőben, majd tegyük rá a sajtszeleteket és még egy percig süssük.
  2. A bucikat pirítsuk meg kicsit vajon.
  3. Szeleteljük fel karikákra a zöldségeket.
  4. Ha minden kész van, jöhet az összeállítás. A bucit kenjük meg egy kis mustárral, majd helyezzük rá a salátát és egy szelet paradicsomot, ezután jöhet a húspogácsa, hagyma, uborka és még egy kis mustár a tetejére.

Jó étvágyat!

Pizza szarvasgombás peszto-val

Hozzávaló 6 főre:

A tésztához:

  • 200 g búzadara
  • 800 g kenyérliszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 csomag élesztő
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 650 ml langyos víz

A szószhoz:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 400 g paradicsom
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A feltéthez:

Elkészítés:

  1. Keverjük el sóval és búzadarával a lisztet. Majd csináljunk egy 15-20 cm átmérőjű mélyedést a közepébe. Egy tálban keverjük össze az élesztőt, a cukrot a langyos vízzel és hagyjuk pár percig állni, majd öntsük a mélyedésbe. Lassú, körkörös mozdulattal keverjük össze a fokozatosan hozzáadott liszttel, amíg homogén állapotba kerül.
  2. Ezután formáljunk belőle labdát és 10 percig gyúrjuk, így szép rugalmas állagot kap a tészta. Szórjuk meg liszttel a tetejét és hagyjuk 15 percig kelni szobahőmérsékleten.
  3. Ezalatt készítsük el a szószt. Pirítsuk meg a fokhagymát a forró olajban, majd adjuk hozzá a sót, borsot és a paradicsomot. Addig kell főzni, amíg a paradicsom pürévé nem válik, ez kb. 20 percig tart. Miután elzártuk a tüzet és picit kihűlt a szósz, hozzá lehet adni a felaprított bazsalikomot.
  4. A tésztát vágjuk 6 egyforma darabra, majd nyújtsuk ki ezeket. Helyezzük tepsibe, kenjük meg a paradicsomszósszal és tegyük rá a feltétet.
  5. 250 C fokra előmelegített sütőben 7-10 percig süssük.
  6. Tálaláskor tegyünk rá a szarvasgombás pesto-ból és kész is a varázslat.

Szarvasgombás brownie

Hozzávalók 4 főre:

  • 150 g étcsokoládé
  • 75 g vaj
  • 100 g cukor
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • Urbani fekete szarvasgombás bonbon

Elkészítés:

  1. Vízgőz felett olvasszuk meg a vajat és a csokoládét.
  2. Keverjük össze egy tálban a tojást, a lisztet és a cukrot, majd kanalazzuk át a megolvasztott alapanyagokat is.
  3. A sütőt 230 C fokra melegítsük elő, majd 15-20 percig süssük.
  4. Miután kivettük a sütőből a félbevágott szarvasgombás bonbonokat helyezzük el a tetején. Finoman ráolvad és utána már szeletelhető is.

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére