Leírás és Paraméterek
Szőlő: 100% Primitivo Termelési terület: Puglia Borkészítés: A szőlő kissé túlérett állapotban kerül kézi szüretre, 70 %-a a termésnek 20 napon keresztül héjon áztatással, míg 30 %-a farekeszekben veszít nedvességet és így majd egy kései töppedt szőlő formájában kerül feldolgozásra. A területre jellemző vörös szín a vasoxidnak, illetve az igen alacsony átlagos csapadék mennyiségnek köszönhető. A bor szilva, cseresznye lekvár, dohányos jegyeket mutat első pillanatban, majd tovább nyílik bőrős, mandulás karakterrel. A nagyon krémes textúrát a végén kakaó, kávé és egy kevés vanília zárja. Ajánljuk: Jól illeszthető a vörös húsokhoz és a sajtok mellé, illetve egyes desszertekhez is. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 15-18 °C Alkoholtartalom: 14,5
Bor Pincészetek | Fantini |
Bor fajták | Vörös |
Szőlő fajta | Primitivo |