Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Krémes-paradicsomos tepsis pennoni

Krémes-paradicsomos tepsis pennoni

Egyszerű, de mégis minőségi alapanyagokkal nem tudtok mellényúlni.  Mai gasztronapló bejegyzésünk alapja egy kevésbé közismert pennoni tészta. Ebből készült egy tepsis egytálétel, mely lassan főtt, fűszeres paradicsomszószból, besamelből és tésztából áll. A pennoni tésztát és a bruschetta fűszerkeveréket (amit természetesen nem csak bruschettához használhattok) használtuk hozzá. A tészta hagyományos eljárással: kézzel, bronz szerszámmal készült egy umbriai pasta manufaktúrában.  Ha megkóstoltátok, akkor nem is akartok majd más tésztát enni, ezt garantáljuk. 

Krémes-paradisomos tepsis pennoni 

Hozzávalók (2 nagy vagy 4 kisebb adaghoz):

2 evőkanál olívaolaj

3 gerezd fokhagyma

1 üveg (40 dkg) hámozott paradicsom

3 teáskanál Bella Italia fűszerkeverék bruschettához 

20 dkg durum pennoni tészta 

2 evőkanál vaj 

2 dl tej 

őrölt fekete bors 

1 púpozott evőkanál étkezési keményítő 

10 dkg mozzarella 

1 jó marék parmezán vagy grana padano

Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Ráreszelünk 2 gerezd megpucolt fokhagymát, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, a fűszerkeveréket és egy kevés sót. Lassú tűzön sűrű raguvá főzzük. 

Közben a tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük (nem szükséges lerövidíteni a főzési időt), majd leszűrjük. 

Ha a ragu és a tészta készen van, jöhet a besamel. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben. Ráreszeljük a 3. gerezd megpucolt fokhagymát, felöntjük a tejjel és a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel. Sózzuk, borsozzuk, habverővel folyamatosan keverve krémes állagúra sűrítjük. 

Egy közepes méretű sütőtálat kikenünk egy kevés besamellel. A tésztacsövekbe kiskanállal beletöltjük a paradicsomos ragut, és szorosan egymás mellé tesszük a sütőtálban. Ha esetleg marad némi szósz, azzal egyszerűen meglocsoljuk a tésztát. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a többi besamelt, rátépkedjük a mozzarellát, és bőségesen megszórjuk reszelt parmezánnal/grana padanóval. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percet sütjük, az utolsó kb. 3 percben grillfokozatra kapcsolunk. Melegen tálaljuk, amikor még szép olvadt a sajt, és lágy, krémes a töltelék. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére