Első lépésként hűtsük be a spumante-t. A Cinque Segni pincészet AMAMI Spumante Brut pezsgője elegáns, friss és virágos jegyek jellemzik. Ízében fehér csonthéjasok és csipetnyi tropikus karakter érkezik, sós, ásványos, markáns savakkal és hosszú lecsengéssel.
Előételként készítsük el a szarvasgombás bruschetta-kat.
Hozzávalók 4 főre:
- 8 szelet bruschetta
- 1 üveg Urbani Tartufi szarvasgombás salsa
- 8 szelet prosciutto
- 8-10 db koktélparadicsom
Az elkészítése nagyon egyszerű: kenjük meg a bruschetta-kat a salsa-val, helyezzük rá a prosciutto majd a koktélparadicsomokat és kész is!
Főételként a Piccantissimo csomag minden fontos hozzávalót tartalmaz. Főzzük meg a tésztát majd adjuk hozzá a szószt illetve ízlés szerint a fűszerverekét, pár percig forgassuk össze a serpenyőbe és tálalhatjuk is. Díszítésként pár bazsalikomlevelet lehet tenni a tányérra.
Desszertnek érdemes kipróbálni a fekete szarvasgombás csokit. Akár magában is fogyaszthatjuk vagy megolvasztva eperre is ráönthetjük!