Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hűsítő nyári kedvenc: brontei citromkrémes házi fagyi

Hűsítő nyári  kedvenc: brontei citromkrémes házi fagyi

Gasztronaplónk legújabb fejezetében ma a trópusi időjárásra tekinettel a házi citromfagyi kapott helyett. Egy forró nyári napon nincs is jobb, mint egy hűs citromos házi fagylat, melyet brontei citrom krémünkkel könnyedén elkészíthettek. Gyümölcs krémeink sűrűek, krémesek, jól kenhetőek, ízük pedig nagyon-nagyon intenzív, egyszerre édesek és gyümölcsösek. Fagyasztás nélkül készíthető könnyű recept következik! 

Házi citromfagylalt 

Hozzávalók (kb. 8 adaghoz): 

1 konzerv (397 g-os kiszerelés ~ 40 dkg) sűrített tej 

4 dl minél magasabb zsírtartalmú habtejszín

(opcionálisan 1 vaníliarúd kikapargatott magjai vagy 2 teáskanál vanília aroma)

8-10 db kakaós/csokis keksz 

1/2-1 üveg Bacco Brontei Citromkrém 

Az azonos hőmérsékletű sűrített tejet és habtejszínt összekeverjük, ha teszünk bele vaníliát, az is most megy hozzá. Nem szükséges felverni, de fontos, hogy jól elegyedjen a két komponens. Ezután két lehetőségünk van: 

1, Elkészítjük fagyigépben a szokásos módon. 

2, Lapos, fagyasztható tálba tesszük, lefedjük, és betesszük a fagyasztóba, majd 30-60 percenként átkeverjük villával vagy botmixerrel a kívánt állag eléréséig (legalább 5-6 alkalommal). 

Amikor elkészült, kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk egy kicsit felengedni (a teteje legyen kissé folyékony). Rátördeljük a kekszet, és egy habzsák (vagy akár kiskanál) segítségével kis "pöttyöket" nyomunk rá a citromkrémből. Pálcikával tetszés szerint összemárványozzuk (mivel a krém sűrű, inkább a fagyi alapot húzzuk át rajta), majd mehet vissza a fagyasztóba dermedni. M. szerint "alkoholmentes limoncello ízű" a fagyi. 

Ez a fagyi a citromos ízben készült, de akár mandarin, narancs vagy pisztácia krémből is készíthettük volna. 

Az oldal tetejére