Az előétel a fehér szarvasgombás sajtkrém. Lehet hidegen fogyasztani, megkenve a bruschetta-t, vagy pedig felmelegítve fondue formájában mártogatni.
Pikáns vargányás pasta
Hozzávalók 4 főre:
- 1 csomag chilis spaghetti
- 1 üveg Urbani Tartufi szarvasgombás vargányaszósz
- 200 ml tejszín
- parmezán
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Tegyük oda főni a pasta-t 10 percig. Miután leszűrtük tegyük a serpenyőbe, ahol 5 percig összefőzzük a tejszínnel, 50 g parmezánnal és a petrezselyem csokor ¾-vel. Miután levettük a tűzről, hagyjuk lehűlni pár percet, majd keverjük hozzá a vargányaszószt. Találáskor szórjuk meg ízlés szerint parmezánnal és petrezselyemmel.
Természetesen a borról sem feledkezünk meg. A Cinque Segni pincészettől az AMAMI Primitivo IGP Puglia száraz vörösbor az egyik új kedvencünk a fűszeres és gyümölcsös jellegével. Kerek tanninok, vibráló sav, intenzív alkohol és komplexitás jellemzi.
A desszertről sem feledkeztünk meg. Mivel az eddigi vacsora a fehér szarvasgombáról szólt, méltón kell befejezni is. A fehér szarvasgombás bonbon biztosan nem fog csalódást okozni, hosszan lecsengő íze megkoronázza az estét.