Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
LEHETETLEN ELFELEJTENI AZT, AKINEK OLY SOK ÉLMÉNYT KÖSZÖNHETÜNK! LEHETETLEN ELFELEJTENI AZT, AKINEK OLY SOK ÉLMÉNYT KÖSZÖNHETÜNK!

Piccini Pincészet

Történetük 1882-ben kezdődött Angiolo Piccini-től, aki 1882-ben 7 hektár szőlőültetvényt vásárolt Castellina in Chianti-ban, és egy kis pincészetet épített a közeli Poggibonsi-ban, kezdve a mai hagyományt.

Négy generáció követte a pincészet vezetését, amely a mai napig a Piccini család tulajdona.
Mario és Martina Piccini ugyanolyan lelkesedéssel és elkötelezedéssel folytatják ezt a családi hagyományt, tudatosan továbbfejlesztése a pincészetet a következő generációknak és nem utolsó sorban a vásárlóiknak.

A 100% -ban családi tulajdonban lévő Tenute Piccini a toszkánai legjelentősebb bortermelők közé tartozik, vezető szerepet játszik a klasszikus toszkán borok előállításában.

Rendezés:

Chianti DOCG

6.606 Ft

A Chianti a világ egyik legismertebb területe, amely magában hordozza a toszkán történelmet és egyedülálló szépségét. A Piccini család mindig is nagyon ragaszkodott ehhez a borhoz, és a narancssárga címke ma Piccini termelésének jelképe. A narancs valójában az a szín, amely megkülönbözteti a Piccini márkáját, és kifejezi a vállalat minden energiáját és szenvedélyét. 

Termőterület: Chianti DOCG

Borász: Antonella Conti

Szőlőfajták: 90% Sangiovese, 5% Canaiolo, 5% Ciliegiolo

Érzékszervi leírás: Rubinvörös szín, illatban piros gyümölcsök, főleg cseresznye, ringlószilva, virágok és fűszerek vannak. Ízében vibráló savak, cseresznye, gyógynövények, mediterrán fűszerek jönnek. Markáns egyensúlyban van a savérzet, az ízek és a tannin intenzitása.

Alkoholtartalom: 12,5%

Az oldal tetejére