Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
LEHETETLEN ELFELEJTENI AZT, AKINEK OLY SOK ÉLMÉNYT KÖSZÖNHETÜNK! LEHETETLEN ELFELEJTENI AZT, AKINEK OLY SOK ÉLMÉNYT KÖSZÖNHETÜNK!

Fantini csoport

A Farnese Vini egy fiatal vállalat, amely néhány év alatt több mint 24 millió palack gyártásával vált a dél-olaszországi vezető exportvállalattá.

Az egyik legfontosabb borkalauz, Luca Maroni „Annuario dei Migliori Vini Italiani” 2016-ban, 2017-ben és 2019-ben „legjobb olasz termelővé” választotta; a „Mundus Vini” német borverseny és az Alain Bloeykens belga újságíró „Év Termelője 2017” jelölése; ráadásul az Edizione Cinque Autoctoni vörösbort - a cég zászlóshajóját - kilencszer futásnak ítélték az „év borává”; az elmúlt években több mint 70 aranyérmet és nemzetközi trófeát gazdagított a társaság díjlistája, ideértve a „Wine Spectator Top100” -t is.

A Farnese termelő és kereskedelmi rendszerének nagy sikere Abruzzótól Pugliaig, Campaniaig, Bazilikátáig, Szicíliáig és Toszkániáig terjedt, miközben fenntartja a fő célkitűzést olyan kiváló minőségű borok előállítása során, amelyek képesek megfelelni a legigényesebb ügyfelek elvárásainak. A Farnese Group jövőbeli stratégiáiban Dél-Olaszország egyre fontosabb szerepet játszik, mivel kétségtelenül kiváló minőség és ár arányú borokat képes előállítani.

Rendezés:

Saulo Rosso - I Messapi Primitivo Puglia

5.590 Ft

Szőlő: Primitivo 100%

Termelési terület: Salento, Puglia

Borkészítés: Bogyózás, zúzás után hosszú maceráció következik, ellenőrzött hőmérséklet mellett 8-10 napon keresztül erjed a bor, napi 2 körfejtéssel. Végül az almasavbontás következik és a folyamatot az acéltartályos érlelés zárja.

Jellemzői: Rubinvörös színű bor, intenzív pirosbogyós gyümölcsök, izgalmas fűszerek köszönnek vissza ízében is, hosszú lecsengéssel.

Ajánljuk: Kitűnő párja előételeknek, vörös húsételeknek és közepesen fűszerezett sajtoknak.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C.

Alkoholtartalom: 13,50%

Tenute Rossetti - Toscana Bianco IGT

4.229 Ft
Toscana napsütötte vidékéről származó IGT az olasz Indicazione Geografica Tipica (IGT) címeinek leghíresebb bora. 

Fantini – Pinot Grigio Terre Siciliane IGT

5.490 Ft

Termelési terület: Sambuca di Sicilia

Borkészítés: Bogyózás, zúzás és kíméletes préselés után a tisztított mustot 12-14 °C közötti hőmérsékleten fermentálják. Az erjedés végén a bor a finomseprőn tölt 3-5 hónapot hagyják pihenni, majd a palackozzák. 

Jellemzői: Szalma sárga színű, arany reflexekkel. Illatában friss csonthéjas gyümölcsök, mandula és citrusok érezhető némi herbalitással és vegetalitással. Ízében őszibarack, grapefruit, citrom, méz és ásványos jegyek találhatók. Közepes testű bor ez, kerek struktúrával és jó egyensúllyal és komplexitással. Hosszú lecsengés, lendületes sav, sok fűszer, gyógynövény kíséri végig.

Ajánljuk: Előételekhez, fehér húsokhoz, sajtokhoz, tenger gyümölcseihez, sült halakhoz.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C

Alkoholtartalom: 12%

Vigneti del Salento - Primitivo di Manduria - Leggenda

16.790 Ft

Szőlő: 100% Primitivo

Termelési terület: Salento, Puglia

Borkészítés: A kissé túlérett szőlőket leszüretelik, amit a bogyózás és zúzás követ. A maceráció szabályozott hőmérsékleten történik 10-12 napig, rendszeres körfejtéssel. Ezután a színlé leeresztése és az almasav bontása következik acéltartályban, majd a bor 12 hónapig érik amerikai és francia tölgyfahordóban.

Jellemzői: A bor rubinvörös színű, lilás reflexekkel, illata intenzív, cseresznye, szeder, menta és áztatott dohánylevél aromái fedezhetők fel benne. Ízében az intenzív fűszeresség és az alkoholédesség vezet, majd a kakaó, kávé és a fekete bogyós gyümölcsök ízei érkeznek, melyek igen emlékezetessé és élvezetessé teszik a bort most, és - ha lefektetjük pincénkbe - a következő 10 évben.

Ajánljuk: Ideális húsételekkel, vadételekkel és érett sajtokkal.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18 °C

Alkoholtartalom: 14%

SULE - Primitivo di Manduria DOP

13.150 Ft

Szőlő: Primitivo di Manduria 100%

Termelési terület: Manduria, Puglia, Olaszország. Oltalom alatt álló, földrajzi eredetmegjelöléssel rendelkező vörösbor.

Borkészítés: Az erjedés acéltartályban, szelektált élesztők segítségével történik és 12 napig tart, ellenőrzött hőmérsékleten, körfejtés kíséretében, ami segíti a polifenolok és az aromák intenzívebb kiáramlását. Közben a malolaktikus fermentáció is lezajlik.

Érlelés: Francia és amerikai tölgyfahordóban 6-8 hónapig.

Jellemzői: Intenzív rubinvörös színű bor, gránátos reflexekkel. Illata komplex: cseresznye, vadon termő bogyós gyümölcsök érezhetőek, melyet fűszer és lekvárosság kísér. Ízében erdei gyümölcsök, hordós jegyek, lágy tannin és közepes test jellemzi. Gazdag ízkaraktere hosszan érezhető, sava szépen mutatja a gyümölcsöket és az alkohol is egyensúlyban van a borban.

Ajánljuk: Kiváló előételekkel és érlelet sajtokkal, sültekkel.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18 ° C

Alkoholtartalom: 14%

SULE - Nero di Troia IGP Puglia

9.499 Ft

Szőlő: Nero di troia 100%

Jellemzői: Intenzív rubinvörös szín, bíbor reflexekkel. Illatban ibolya, fekete gyümölcsök és fűszerek jelennek meg. Ízében kakaó, erdei gyümölcsök, kompót, bársonyos tanninok és markáns savak, közepes test és lecsengés jellemzi. 

Ajánljuk: Ízben gazdag ételekhez, szárított sonkákhoz, felvágottakhoz, sült vörös húsokhoz és érlelt sajtokhoz ajánljuk

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C

Alkoholtartalom: 13,5%

PASSANTE - Nero D'Avola DOC LUNA

8.490 Ft

Szőlő: Nero d’Avola 100%

Termelési terület: Salaparuta, Szicília

Szüret: Szeptember első hete.

Borkészítés: Az erjedés 12-15 napig tart acéltartályban, körfejtéssel, 26°C-os hőmérsékleten. Fejtés és préselés után tartályban és barrique hordóban érlelődik körülbelül 4 hónapig, melyet palackérés követ.

Jellemzői: Rubinvörös szín bíbor reflexekkel. Illatban gyümölcsök, fűszerek, enyhe likőrösség. Ízében ibolya, fekete gyümölcsök, közepes test, lágy és kerek tanninok, közepes sav es alkohol van meg.

Ajánljuk: Tésztaételekkel, grillezett vörös húsokkal, vadszárnyasokkal és közepesen érlelt sajtokkal. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C

Alkoholtartalom: 13% 

AMAMI - Primitivo IGP Puglia vörösbor száraz

8.150 Ft

Szőlő: Primitivo 100%

Borkészítés: Az erjesztést speciális acéltartályban a törkölykalap „alámerítésének” technológiájával végzik, hőmérséklet ellenőrzött körülmények között. A maceráció 12-15 napig tart, 28°C alatti hőmérsékleten.

Érlelés: rozsdamentes acéltartályokban.

Jellemzői: Intenzív bíbor színű bor, rubintos reflexekkel. Illatban és ízében is fűszerek, sok gyümölcs érkezik. Kerek tanninok, vibráló sav, intenzív alkohol és komplexitás jellemzi.

Ajánljuk: Kiváló a bor sült és grillezett húsokhoz, vadételekhez és érett sajtokhoz.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C

Alkoholtartalom: 13,5%

AMAMI - Spumante Brut pezsgő

9.250 Ft

Szőlő: Grillo 80% - Nerello Mascalese 20%

Érlelés: Rozsdamentes acél tartályban.

Jellemzői: A pezsgő szalmasárga színű, zöldes reflexekkel. Elegáns és hosszú buborékfeláramlás és friss, virágos illat kíséri. Ízében fehér csonthéjasok és csipetnyi tropikus karakter érkezik, sós, ásványos, markáns savakkal és hosszú lecsengéssel.

Ajánljuk: Kiváló aperitifként, kagyló és halételekkel, esetleg könnyű desszertekkel.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 4-6 °C

Alkoholtartalom: 11,5%

Az oldal tetejére