Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fior Di Maso

A Fior Di Maso cég a tejtermékek feldolgozásának szenvedélyéből született 1888-ban. A vállalatot a Chiomento család vezeti generációk óta. Ez egy igazi olasz hagyományokon nyugvó manufaktúra, mely a régi családi recepteket ötvözi a mai kor igényeivel. A vállalat székhelye az Asiago -fennsík lábánál található, amely mindig is a prémium sajtok előállításának helyszíne volt.

Különféle tejtermékeket készítenek, egyre bővülő kínálattal, de sikerük titkát megőrizve. Válogatott és kiváló minőségű alapanyagokat használnak csak fel, s mindeközben megfelelnek a kor követelményeinek mind gyártási, mind csomagolási technológiák során. 

Rendezés:

Fior Di Maso Pecorino Toscano DOP kockázott olasz juhsajt 100 g

1.790 Ft

Az olasz juhsajt egyik fajtája a friss, csupán 20 napig érlelt Pecorino Toscano kellemesen zöld ízű, lágy, krémes.  A sajt zsírtartalma 40-45%, a textúrája krémes, morzsalékos, sűrű, szilárd, színe fehér, íze/zamata kesernyés, diós, sós, édes, húsos. Az rövid érlelésnek hála a krémessége megmarad, miközben élénk aromájú és ízű sajt válik belőle.

Fior Di Maso Montasio DOP kockázott olasz sajt 100 g

1.579 Ft

Olaszországból származó kemény sajt, melyet kizárólag tehén tejből készítenek. Kérge sima, egyenletes, a sajttészta színe szalmasárga, kevéssé lukacsos. Aromás, fűszeres ízű ami az érés előrehaladtával egyre erősödik.

Fior di Maso olasz vörösboros kézműves sajt 250 g

2.990 Ft

A tökéletes párosítás: sajt és bor. Ez a különleges olasz sajt egyszerre testesíti meg a kettőt.
Különleges tömör állagú, finom és kellemes illatú olasz sajt,
mely a vörösboros kéregnek köszönhetően tökéletes ízharmóniát teremt.  

Fior Di Maso Monte Grappa Stag. olasz sajt 150 g

1.830 Ft
Szalmasárga színű sajt, melynek állaga tömör, de vágáskor kissé omlós. 

Fior di Maso Mozzarella di Bufala Campana DOP sajt 250 g

7.257 Ft

A mediterrán konyha királynője nem más, mint a Mozzarella di Bufala Campana. Ezen sajt előállítása kizárólag friss bivalytejből készül. Nem érlelik, semmilyen tartósítószert nem adnak hozzá, és nem is ízesítik. Külleme alapján porcelánfehér színű, szálas szerkezetű gyúrt sajt.

Campania térségében még napjainkban is 16. századi recept szerint készítik a sajtot, amelynek DOP megjelölése (Denominazione di origine protetta) garantálja a termék autentikus származását. 

Fior Di Maso Delizia Veneta olasz kézműves sajt 150 g

1.690 Ft
Pasztőrözött tehéntejből készült friss sajt.
 A sajt állaga puha, színe szalmasárga.

Fior Di Maso San Pio X. olasz kézműves sajt 150 g

4.045 Ft

A San Pio X. sajt Szent X.  Pius pápa után kapta a nevét.
Ez egy érlelt sajt, mely az érési folyamat során intenzív ízt hoz létre,
amelyre harmonikus jegyek jellemezők. Textúrája tömör és rugalmas,
mely a hosszan érlelt sajtokra jellemző.
Illata finom és kellemes, színe szalmasárga.

Fior Di Maso Toma Piemontese DOP olasz kézműves sajt 150 g

4.770 Ft
A római kor óta gyártott Toma Piemontese Olaszország egyik legrégebbi ismert sajtja. 
Míg a Toma-stílusú sajtok elterjedtek Észak-Olaszországban, 
a piemonti változat lett az első, amely 1996-ban kapott DOP-t. 
Ez a hagyományos hegyi sajt, amelyet magas legelőkön táplálkozó tehenek 
tejéből készítenek szerte a tartományban.

Fior Di Maso Sile folyó környéki olasz kézműves sajt 150 g

4.640 Ft

Az olaszországi Sile folyóról kapta a nevét
ez a különleges rövid ideig érlelt sajt,
melyet lágy textúra és világos szín jellemez.

Fior Di Maso olasz pezsgős kézműves sajt 200 g

2.879 Ft

A Prosecco Symphonia fantázianevű sajtunk egy igazán csábító párosítás: a klasszikus kemény sajt és a velencei hagyományok találkozása proseccoval ízesítve. 
Félkemény sajt, mely szalmasárga színű és intenzív illatú, ízvilágú, gyümülcsös lecsengéssel. Tökéletes aperitivohoz vagy akár csak megában néhány különleges pillanatért. 

Fior Di Maso Asiago DOP Stag. kockázott olasz sajt 100 g

1.475 Ft

Az Asiago eredetvédett sajt, melyet Észak-Olaszországban, a Pó-völgyben és az alpesi lejtőkön készítenek csupán. Az érett Asiago általában élesztőre és aszalt gyümölcsökre emlékeztető illatú. Tömör, de ruganyos állagú, félkemény sajt.  Színe sárgás, íze édeskés, enyhén gesztenyés aromájú. 

Fior di Maso Mascarpone olasz krémsajt 500 g

4.140 Ft

Tejszínes, puha, enyhe ízű, friss sajt. Manapság többnyire tehéntejből,
Olaszország egyes déli részein még bivalytej tejszínéből készítik. 
A Lombardiából érkező mascarpone egyfajta átmenetet képez a tejszín és a sajt között.

A sajt krémes állaga miatt rengeteg olasz étel alapanyagául szolgál:
levesek, mártások, szószok, tésztaételek és sütemények elengedhetetlen hozzávalója.
Magas zsírtartalma miatt tele van értékes ásványi anyagokkal, vitaminokkal, nyomelemekkel,
 mely erősíti a csontjainkat, és magas magnéziumtartalmának köszönhetően
az idegrendszerünket is támogatja. 

Az oldal tetejére