Leírás és Paraméterek
A salentoi és pugliai területen termesztett, 100 %-ban Negroamaro szőlőből készített vörösbor. Ajánljuk: Húsos előételek, barbecue ételek, vörös húsok és a fűszeres sajtok kiváló kísérője lehet. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18°C. Alkoholtartalom: 13%. Kiszerelés 750 ml.
Mély, rubin szín, gránátos reflexekkel. Illatában markánsan érkezik a fűszer, a gyümölcs és a fajtára jellemző virágosság és diszkrét likőrösség. Ízében hordófűszerek – mint dohány, avar, vanília – érződik elsősorban, aztán a feketebogyós gyümölcsök mutatják meg magukat némi gyógynövényességgel és cseresznyekompóttal. A bor komplex, és koncentrált, tanninjai beilleszkedettek, sava pedig épp elég ahhoz, hogy gerincet képezzen a bornak és a lecsengést remekül viszi végig a gyümölcsösséggel és a fajta fűszerkészletével.
Bor Pincészetek | Fantini |
Bor Termőterület | Salento, Puglia |
Bor fajták | Vörös |
Szőlő fajta | Negroamaro |