Leírás és Paraméterek
Termelési terület: Sambuca di Sicilia
Borkészítés: Bogyózás, zúzás és kíméletes préselés után a tisztított mustot 12-14 °C közötti hőmérsékleten fermentálják. Az erjedés végén a bort a finomseprőn 3-5 hónapig hagyják pihenni, majd ezt követően palackozzák.
Jellemzői: Szalma sárga színű, arany reflexekkel. Illatában friss csonthéjas gyümölcsök, mandula és citrusok érezhető némi herbalitással és vegetalitással. Ízében őszibarack, grapefruit, citrom, méz és ásványos jegyek találhatók. Közepes testű bor ez, kerek struktúrával és jó egyensúllyal és komplexitással. Hosszú lecsengés, lendületes sav, sok fűszer, gyógynövény kíséri végig.
Bor Pincészetek | Fantini |
Bor Termőterület | Sambuca di Sicilia |
Bor fajták | Fehér |
Szőlő fajta | Pinot Grigio |