Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fantini csoport - Farnese pincészet

Itt jársz éppen: Kezdőlap >

Fantini csoport - Farnese pincészet

A Farnese Vini egy fiatal vállalat, amely néhány év alatt több mint 24 millió palack gyártásával vált a dél-olaszországi vezető exportvállalattá.

Az egyik legfontosabb borkalauz, Luca Maroni „Annuario dei Migliori Vini Italiani” 2016-ban, 2017-ben és 2019-ben „legjobb olasz termelővé” választotta; a „Mundus Vini” német borverseny és az Alain Bloeykens belga újságíró „Év Termelője 2017” jelölése; ráadásul az Edizione Cinque Autoctoni vörösbort - a cég zászlóshajóját - kilencszer futásnak ítélték az „év borává”; az elmúlt években több mint 70 aranyérmet és nemzetközi trófeát gazdagított a társaság díjlistája, ideértve a „Wine Spectator Top100” -t is.

A Farnese termelő és kereskedelmi rendszerének nagy sikere Abruzzótól Pugliaig, Campaniaig, Bazilikátáig, Szicíliáig és Toszkániáig terjedt, miközben fenntartja a fő célkitűzést olyan kiváló minőségű borok előállítása során, amelyek képesek megfelelni a legigényesebb ügyfelek elvárásainak. A Farnese Group jövőbeli stratégiáiban Dél-Olaszország egyre fontosabb szerepet játszik, mivel kétségtelenül kiváló minőség és ár arányú borokat képes előállítani.

3.700 Ft

Szőlőfajták: Sangiovese 70%, Merlot 30%

Termelési terület: Canosa di Puglia

Borkészítés: A kíméletes préselést és bogyózást maceráció követi 26-28°C-on, mely a héjból a szín és zamatanyagok megfelelő kioldódását eredményezi .

Jellemzői: Rubinvörös színű bor. Illata intenzív gyümölcsösséget ad. Ízében a piros bogyós gyümölcsök és szilvalekvár jön elő egy kis vaníliával. Közepes test, alkohol, sav és lecsengés jellemzi.

Ajánljuk: Szalámik, sonkák, előételek, vörös húsok, közepesen érett sajtok, kemény sajtok mellé ajánljuk

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C

Alkoholtartalom: 12,5%

12.500 Ft

Szőlő: 100% Primitivo

Termelési terület: Salento, Puglia

Borkészítés: A kissé túlérett szőlőket leszüretelik, amit a bogyózás és zúzás követ. A maceráció szabályozott hőmérsékleten történik 10-12 napig, rendszeres körfejtéssel. Ezután a színlé leeresztése és az almasav bontása következik acéltartályban, majd a bor 12 hónapig érik amerikai és francia tölgyfahordóban.

Jellemzői: A bor rubinvörös színű, lilás reflexekkel, illata intenzív, cseresznye, szeder, menta és áztatott dohánylevél aromái fedezhetők fel benne. Ízében az intenzív fűszeresség és az alkoholédesség vezet, majd a kakaó, kávé és a fekete bogyós gyümölcsök ízei érkeznek, melyek igen emlékezetessé és élvezetessé teszik a bort most, és - ha lefektetjük pincénkbe - a következő 10 évben.

Ajánljuk: Ideális húsételekkel, vadételekkel és érett sajtokkal.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18 °C

Alkoholtartalom: 14%

4.900 Ft

Szőlő: Primitivo 100%

Termelési terület: Salento, Puglia

Borkészítés: Bogyózás, zúzás után hosszú maceráció következik, ellenőrzött hőmérséklet mellett 8-10 napon keresztül erjed a bor, napi 2 körfejtéssel. Végül az almasavbontás következik és a folyamatot az acéltartályos érlelés zárja.

Jellemzői: Rubinvörös színű bor, intenzív pirosbogyós gyümölcsök, izgalmas fűszerek köszönnek vissza ízében is, hosszú lecsengéssel.

Ajánljuk: Kitűnő párja előételeknek, vörös húsételeknek és közepesen fűszerezett sajtoknak.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C.

Alkoholtartalom: 13,50%

3.700 Ft

Termelési terület: Sambuca di Sicilia

Borkészítés: Bogyózás, zúzás és kíméletes préselés után a tisztított mustot 12-14 °C közötti hőmérsékleten fermentálják. Az erjedés végén a bor a finomseprőn tölt 3-5 hónapot hagyják pihenni, majd a palackozzák. 

Jellemzői: Szalma sárga színű, arany reflexekkel. Illatában friss csonthéjas gyümölcsök, mandula és citrusok érezhető némi herbalitással és vegetalitással. Ízében őszibarack, grapefruit, citrom, méz és ásványos jegyek találhatók. Közepes testű bor ez, kerek struktúrával és jó egyensúllyal és komplexitással. Hosszú lecsengés, lendületes sav, sok fűszer, gyógynövény kíséri végig.

Ajánljuk: Előételekhez, fehér húsokhoz, sajtokhoz, tenger gyümölcseihez, sült halakhoz.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C

Alkoholtartalom: 12%

Keresés