Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cinquesegni

Itt jársz éppen: Kezdőlap >

Cinquesegni

A Cinquesegni pincészetet 2008-ban alapította 5 barát, akik ötvözni szerették volna a borászatot a kézműves hagyományokkal.

A következő elvek alapján indították el a borászatot: a terroir továbbfejlesztése, a borkészítési hagyományok védelme és a minőség folyamatos törekvése, másfelől az olasz művészet hagyományainak az ötvözése a boroscímkék design-ával.
A társaság egy fiatal és dinamikus csoportból áll, amelyet egy enológusok szakértői csoportja támogat, akik szakértelmükkel támogatják és elősegítik a magas minőséget.

A Cinquesegni közvetlenül a Púliában található Vigne di Levante és Szicília Vigne di Luna birtokaiban fejleszti a borkészítést, és fokozatosan kiterjesztette tevékenységét más olasz régiókban, hogy szélesebb termékkínálatot kínálhasson ügyfeleinek.

6.350 Ft

Szőlő: Primitivo 100%

Borkészítés: Az erjesztést speciális acéltartályban a törkölykalap „alámerítésének” technológiájával végzik, hőmérséklet ellenőrzött körülmények között. A maceráció 12-15 napig tart, 28°C alatti hőmérsékleten.

Érlelés: rozsdamentes acéltartályokban.

Jellemzői: Intenzív bíbor színű bor, rubintos reflexekkel. Illatban és ízében is fűszerek, sok gyümölcs érkezik. Kerek tanninok, vibráló sav, intenzív alkohol és komplexitás jellemzi.

Ajánljuk: Kiváló a bor sült és grillezett húsokhoz, vadételekhez és érett sajtokhoz.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C

Alkoholtartalom: 13,5%

6.600 Ft

Szőlő: Grillo 80% - Nerello Mascalese 20%

Érlelés: Rozsdamentes acél tartályban.

Jellemzői: A pezsgő szalmasárga színű, zöldes reflexekkel. Elegáns és hosszú buborékfeláramlás és friss, virágos illat kíséri. Ízében fehér csonthéjasok és csipetnyi tropikus karakter érkezik, sós, ásványos, markáns savakkal és hosszú lecsengéssel.

Ajánljuk: Kiváló aperitifként, kagyló és halételekkel, esetleg könnyű desszertekkel.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 4-6 °C

Alkoholtartalom: 11,5%

6.900 Ft

Szőlő: Nero d’Avola 100%

Termelési terület: Salaparuta, Szicília

Szüret: Szeptember első hete.

Borkészítés: Az erjedés 12-15 napig tart acéltartályban, körfejtéssel, 26°C-os hőmérsékleten. Fejtés és préselés után tartályban és barrique hordóban érlelődik körülbelül 4 hónapig, melyet palackérés követ.

Jellemzői: Rubinvörös szín bíbor reflexekkel. Illatban gyümölcsök, fűszerek, enyhe likőrösség. Ízében ibolya, fekete gyümölcsök, közepes test, lágy és kerek tanninok, közepes sav es alkohol van meg.

Ajánljuk: Tésztaételekkel, grillezett vörös húsokkal, vadszárnyasokkal és közepesen érlelt sajtokkal. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C

Alkoholtartalom: 13% 

7.400 Ft

Szőlő: Nero di troia 100%

Jellemzői: Intenzív rubinvörös szín, bíbor reflexekkel. Illatban ibolya, fekete gyümölcsök és fűszerek jelennek meg. Ízében kakaó, erdei gyümölcsök, kompót, bársonyos tanninok és markáns savak, közepes test és lecsengés jellemzi. 

Ajánljuk: Ízben gazdag ételekhez, szárított sonkákhoz, felvágottakhoz, sült vörös húsokhoz és érlelt sajtokhoz ajánljuk

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C

Alkoholtartalom: 13,5%

10.100 Ft

Szőlő: Primitivo di Manduria 100%

Termelési terület: Manduria, Puglia, Olaszország. Oltalom alatt álló, földrajzi eredetmegjelöléssel rendelkező vörösbor.

Borkészítés: Az erjedés acéltartályban, szelektált élesztők segítségével történik és 12 napig tart, ellenőrzött hőmérsékleten, körfejtés kíséretében, ami segíti a polifenolok és az aromák intenzívebb kiáramlását. Közben a malolaktikus fermentáció is lezajlik.

Érlelés: Francia és amerikai tölgyfahordóban 6-8 hónapig.

Jellemzői: Intenzív rubinvörös színű bor, gránátos reflexekkel. Illata komplex: cseresznye, vadon termő bogyós gyümölcsök érezhetőek, melyet fűszer és lekvárosság kísér. Ízében erdei gyümölcsök, hordós jegyek, lágy tannin és közepes test jellemzi. Gazdag ízkaraktere hosszan érezhető, sava szépen mutatja a gyümölcsöket és az alkohol is egyensúlyban van a borban.

Ajánljuk: Kiváló előételekkel és érlelet sajtokkal, sültekkel.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18 ° C

Alkoholtartalom: 14%

Keresés