Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Vörös

Itt jársz éppen: Kezdőlap > Bor >

Vörös

6.350 Ft

Szőlő: Primitivo 100%

Borkészítés: Az erjesztést speciális acéltartályban a törkölykalap „alámerítésének” technológiájával végzik, hőmérséklet ellenőrzött körülmények között. A maceráció 12-15 napig tart, 28°C alatti hőmérsékleten.

Érlelés: rozsdamentes acéltartályokban.

Jellemzői: Intenzív bíbor színű bor, rubintos reflexekkel. Illatban és ízében is fűszerek, sok gyümölcs érkezik. Kerek tanninok, vibráló sav, intenzív alkohol és komplexitás jellemzi.

Ajánljuk: Kiváló a bor sült és grillezett húsokhoz, vadételekhez és érett sajtokhoz.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C

Alkoholtartalom: 13,5%

3.670 Ft

A Chianti a világ egyik legismertebb területe, amely magában hordozza a toszkán történelmet és egyedülálló szépségét. A Piccini család mindig is nagyon ragaszkodott ehhez a borhoz, és a narancssárga címke ma Piccini termelésének jelképe. A narancs valójában az a szín, amely megkülönbözteti a Piccini márkáját, és kifejezi a vállalat minden energiáját és szenvedélyét. 

Termőterület: Chianti DOCG

Borász: Antonella Conti

Szőlőfajták: 90% Sangiovese, 5% Canaiolo, 5% Ciliegiolo

Érzékszervi leírás: Rubinvörös szín, illatban piros gyümölcsök, főleg cseresznye, ringlószilva, virágok és fűszerek vannak. Ízében vibráló savak, cseresznye, gyógynövények, mediterrán fűszerek jönnek. Markáns egyensúlyban van a savérzet, az ízek és a tannin intenzitása.

Alkoholtartalom: 12,5%

4.820 Ft

A „Memoro Italia”, az olasz borkészítési hagyomény előtt tiszteleg. Cuveeként egyesíti az északre és délre jellemző fajták legjobb tulajdonságait, ezáltal tükrözve Olaszországot.

Borász: Antonella Conti

Szőlőfajták: 40% primitivo 30% Montepulciano 20% Nero d'avola 10% Merlot

Érzékszervi leírás: Igazi könnyű, modern stílusú bor, melynek illatában fekete cseresznye, füge és kávé jegyeit találjuk, némi vaníliával. Ízében vibráló savak és koncentrált, kitűnő struktúrája tűnik ki, mely intenzív gyümölcsösséggel hagy emléket a szájban. Fekete cseresznye, áfonya, szegfűszeg, fahéj aromáit adja a bor, egészen hosszan, akár percekig. 18°C-on kínáljuk vad és vörös húsokhoz.

Alkoholtartalom: 14%

14.665 Ft

Termőterület: Brunello di Montalcino DOCG

Borász: Santo Gozzo

Szőlőfajta: 100% Sangiovese

Érlelés: minimum 24 hónap tölgyfahordó, 6 hónap palack

Érzékszervi leírás: Sötétvörös színű, illatában komplex, érett, likőrös jegyek, fekete cseresznye, markáns fűszeresség, míg ízében - mintegy megerősítésként - főtt erdei gyümölcsök, fűszerek, gyógynövények és dohányos, mogyorós jegyek érezhetőek. A bor nagy testét egy ehhez idomuló tannin karakter és savtartalom teszi teljessé. 18oC-on szervírozzuk sajtokkal vagy vadhúsokkal.

Alkoholtartalom: 14%

3.700 Ft

Szőlőfajták: Sangiovese 70%, Merlot 30%

Termelési terület: Canosa di Puglia

Borkészítés: A kíméletes préselést és bogyózást maceráció követi 26-28°C-on, mely a héjból a szín és zamatanyagok megfelelő kioldódását eredményezi .

Jellemzői: Rubinvörös színű bor. Illata intenzív gyümölcsösséget ad. Ízében a piros bogyós gyümölcsök és szilvalekvár jön elő egy kis vaníliával. Közepes test, alkohol, sav és lecsengés jellemzi.

Ajánljuk: Szalámik, sonkák, előételek, vörös húsok, közepesen érett sajtok, kemény sajtok mellé ajánljuk

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C

Alkoholtartalom: 12,5%

12.500 Ft

Szőlő: 100% Primitivo

Termelési terület: Salento, Puglia

Borkészítés: A kissé túlérett szőlőket leszüretelik, amit a bogyózás és zúzás követ. A maceráció szabályozott hőmérsékleten történik 10-12 napig, rendszeres körfejtéssel. Ezután a színlé leeresztése és az almasav bontása következik acéltartályban, majd a bor 12 hónapig érik amerikai és francia tölgyfahordóban.

Jellemzői: A bor rubinvörös színű, lilás reflexekkel, illata intenzív, cseresznye, szeder, menta és áztatott dohánylevél aromái fedezhetők fel benne. Ízében az intenzív fűszeresség és az alkoholédesség vezet, majd a kakaó, kávé és a fekete bogyós gyümölcsök ízei érkeznek, melyek igen emlékezetessé és élvezetessé teszik a bort most, és - ha lefektetjük pincénkbe - a következő 10 évben.

Ajánljuk: Ideális húsételekkel, vadételekkel és érett sajtokkal.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18 °C

Alkoholtartalom: 14%

4.900 Ft

Szőlő: Primitivo 100%

Termelési terület: Salento, Puglia

Borkészítés: Bogyózás, zúzás után hosszú maceráció következik, ellenőrzött hőmérséklet mellett 8-10 napon keresztül erjed a bor, napi 2 körfejtéssel. Végül az almasavbontás következik és a folyamatot az acéltartályos érlelés zárja.

Jellemzői: Rubinvörös színű bor, intenzív pirosbogyós gyümölcsök, izgalmas fűszerek köszönnek vissza ízében is, hosszú lecsengéssel.

Ajánljuk: Kitűnő párja előételeknek, vörös húsételeknek és közepesen fűszerezett sajtoknak.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C.

Alkoholtartalom: 13,50%

6.900 Ft

Szőlő: Nero d’Avola 100%

Termelési terület: Salaparuta, Szicília

Szüret: Szeptember első hete.

Borkészítés: Az erjedés 12-15 napig tart acéltartályban, körfejtéssel, 26°C-os hőmérsékleten. Fejtés és préselés után tartályban és barrique hordóban érlelődik körülbelül 4 hónapig, melyet palackérés követ.

Jellemzői: Rubinvörös szín bíbor reflexekkel. Illatban gyümölcsök, fűszerek, enyhe likőrösség. Ízében ibolya, fekete gyümölcsök, közepes test, lágy és kerek tanninok, közepes sav es alkohol van meg.

Ajánljuk: Tésztaételekkel, grillezett vörös húsokkal, vadszárnyasokkal és közepesen érlelt sajtokkal. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C

Alkoholtartalom: 13% 

7.400 Ft

Szőlő: Nero di troia 100%

Jellemzői: Intenzív rubinvörös szín, bíbor reflexekkel. Illatban ibolya, fekete gyümölcsök és fűszerek jelennek meg. Ízében kakaó, erdei gyümölcsök, kompót, bársonyos tanninok és markáns savak, közepes test és lecsengés jellemzi. 

Ajánljuk: Ízben gazdag ételekhez, szárított sonkákhoz, felvágottakhoz, sült vörös húsokhoz és érlelt sajtokhoz ajánljuk

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C

Alkoholtartalom: 13,5%

10.100 Ft

Szőlő: Primitivo di Manduria 100%

Termelési terület: Manduria, Puglia, Olaszország. Oltalom alatt álló, földrajzi eredetmegjelöléssel rendelkező vörösbor.

Borkészítés: Az erjedés acéltartályban, szelektált élesztők segítségével történik és 12 napig tart, ellenőrzött hőmérsékleten, körfejtés kíséretében, ami segíti a polifenolok és az aromák intenzívebb kiáramlását. Közben a malolaktikus fermentáció is lezajlik.

Érlelés: Francia és amerikai tölgyfahordóban 6-8 hónapig.

Jellemzői: Intenzív rubinvörös színű bor, gránátos reflexekkel. Illata komplex: cseresznye, vadon termő bogyós gyümölcsök érezhetőek, melyet fűszer és lekvárosság kísér. Ízében erdei gyümölcsök, hordós jegyek, lágy tannin és közepes test jellemzi. Gazdag ízkaraktere hosszan érezhető, sava szépen mutatja a gyümölcsöket és az alkohol is egyensúlyban van a borban.

Ajánljuk: Kiváló előételekkel és érlelet sajtokkal, sültekkel.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18 ° C

Alkoholtartalom: 14%

Keresés