Szarvasgombás vaj és 10 egyszerű recept a mindennapokra

 

Ki ne szeretné a vajaskenyeret sóval megszórva? Egyszerű és nagyszerű! Ezt szerencsére lehet még fokozni, főleg ha a vajba kerül szarvasgomba is.

Az Urbani Tartufi itt is megadja a választási lehetőséget a fekete és a fehér szarvasgomba ízvilága között. Aki a lágyabb, picit visszafogottabb, földes jegyeket kedveli, annak mindenképpen ki kell próbálni a fekete szarvasgombás vajat. A fehér változat igazi ízgomba: gazdag, rafinált és megkérdőjelezhetetlen.

Az egyszerű vajaskenyéren túl is bátran használható ez a termék. Inspirációként összegyűjtöttünk 10 darab receptet, ami mind tartalmaz valamilyen formában szarvasgombás vajat.

1.     Hamburger

Nem kell túl bonyolítani a történet. Készítsük el recept alapján kedvenc hamburgerünket, majd tálalás előtt vegyük le a kalapját és kanalazzunk vajat a burgerre. Mivel meleg, hamar megolvasztja a vajat, ami szép lassan lefolyik a rétegeken és megbolondítja az ételt.

2.     Steak

Ugyanez a történet a steakkel is. Mi lehet jobb a frissen készült medium-rare steaknél és a szarvasgombánál?

3.     Grillcsirke

Sütés előtt kenjünk meg a csirke húsát a bőr alatt fekete szarvasgombás vajjal. A ropogós bőr, a finom hús és a szarvasgomba tökéletes párosítás.

4.     Rántotta

Keverjük ki a tojást egy kis tejjel meg sajttal illetve sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Miután a tojás már megsült, adjunk hozzá egy kanál vajat, ami még krémesebbé és egyedivé fogja tenni.

5.     Szósz

Amikor tésztához vagy pedig húshoz készítünk szószt, akkor érdemes kipróbálni, hogy mit tud vele csinálni 1-2 kanál vaj. Ha van kedvünk játszani, akkor meg lehet nézni a különbséget a fekete és a fehér szarvasgomba között.

6.     Szendvics

Ne csak főtt ételekre gondoljunk. Sima vaj helyett, szarvasgombás vajjal is megkenhetjük a szendvicset. Micsoda dekadencia!

7.     Krumplipüré

Egy igazi klasszikus, de attól még nem unalmas. A fehér szarvasgomba teljesen megbolondítja. Viszont vigyázzunk, hogy csak azután adjuk hozzá a vajat, miután már picit kihűlt a krumpli.

8.     Pasta

És akkor itt a kihagyhatatlan pasta. Ha csak a vaj és a szarvasgomba ízére vagyunk kíváncsiak, akkor nemes egyszerűséggel kanalazzuk rá a vajat a már elkészült tésztára. Kipróbálhatjuk a már jól bevált recepteinkkel is, mint például a tejszínes csirke vagy akármelyik zöldséges feltét.

9.     Leves

Képzeljünk el krémes, gőzölgő brokkoli- vagy burgonyakrémlevest. Ezzel az egyedi vajjal igazán kivételessé tudjuk varázsolni a levesünket.

10.     Zöldségek

Sült vagy grillezett zöldségeket teljesen meg tudja bolondítani akármelyik vaj. Fogyaszthatók magukban is, de akármilyen hús mellett egyenrangú partner tud lenni.

 

Hideg, meleg ételhez egyaránt megy. Szerintem ez a pár tipp megmutatta, hogy mennyire széleskörűen lehet felhasználni és itt egyáltalán nem ér véget a lista. Most már csak rád van bízva, hogy mihez szeretnéd párosítani!




Divina Club logo

Legyen tagja exkluzív klubunknak!

Regisztrálok
Jelszóemlékeztető


kep

Carpe Diem

Minden ember vágyik valamire...Egy új autóra, egy szicíliai nyaralásra, kedvesünk szívére, vagy csak egyáltalán arra, hogy az idegölő, rohanó hétköznapok és a szoros határidők között kicsit le tudjunk lassítani. Hogy megéljük, amit érzünk; hogy érezzük, hogy élünk.

Az Italia Divina , az Isteni Olaszország és a szarvasgomba hazai nagyköveteként erre kínál megoldást, vagyis megmutatja, hogyan élhetünk a mának, és - Henry David Thoreau nyomán - “szívhatjuk ki az élet velejét…

Tovább a teljes cikkre >>