5 könnyű szarvasgombás recept


1. Burgonyakrémleves:

Hozzávalók 4 főre:

·        20 g vaj

·        1 póréhagyma, de csak a fehér részét használjuk fel

·        1 hagyma

·        2 zellerszár

·        2 nagy burgonya

·        1,25 l csirkehúsleves

·        125 ml főzőtejszín

·        tejföl (díszítéshez)

·        petrezselyem

·        Urbani fehér szarvasgomba olaj

·        Bacon

Elkészítés:

Olvasszuk meg a vajat egy nagyobb edényben, majd adjuk hozzá a felvágott zöldségeket. 5 percig kevergessük vigyázva, hogy nehogy odaégjen.

Adjuk hozzá a levest meg a tejszínt , és főzzük fel. 25 percig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Miután lehűlt egy kicsit, turmixgépben krémes állagúvá turmixoljuk.

Tálaláshoz pirítsuk ki a bacont. Miután kitettük tányérba szórjuk meg a baconnel, petrezselyemmel és egy kis tejföllel. A szarvasgomba olajt pedig a legvégén csepegtessük ízlés szerint.

2.  Szarvasgombás rántotta:

Hozzávaló 2 főre:

·        4 db tojás

·        100 g friss szarvasgomba

·        só, bor ízlés szerint

·        tej

·        pecorino romano sajt

Elkészítés

A játék kedvéért és a még nagyobb élmény érdekében, a tojásokat és a szarvasgombát 2 napig zárjuk össze egy üvegben. Így a gomba illata teljesen áthatja a tojásokat és átveszik az illatát.

Egy tálba verjük fel a tojásokat, adjunk hozzá ízlés szerint sót, borsot, sajtot és egy pici tejet a krémesebb állagért. Felhevített serpenyőbe tegyünk egy kis vajat, majd öntsük bele a keveréket. Kevergessük amíg megsül. Tálaláskor reszeljük rá a friss szarvasgombát és fogyaszthatjuk is.

szarvasgombás rántotta

3.  Spaghetti “alla Norcina”:

Hozzávaló 4 főre:

·        400 gramm spagetti

·        100 gramm Urbani Salsa Tartufata

·        2 friss kolbász

·        1 fokhagyma

·        só, bor ízlés szerint

·        olívaolaj ízlés szerint

Elkészítés

Főzzük meg a spagettit sós vízben. Időközben a serpenyőben melegítsük fel a olajt majd adjuk hozzá a fokhagymát és a kolbászt. Mikor megpirult a fokhagyma, vegyük ki és adjunk két evőkanál főzővízet.

Mikor megsült a kolbász, vegyük le a tűzről és hgayjuk egy kicsit lehűlni.  Adjuk hozzá a Salsa Tartufatat és tegyük vissza 1 percre a tűzre, hogy összeérjenek az ízek. Ezután hozzáadjuk a spagettit és lehet is tálalni.

Spagetti alla norcina

4. Szarvasgomba a köbön:

Az egyik kedvenc és legegyszerűbb receptemhez nem kell sem sok idő, sem sok alapanyag. A szarvasgombát reszeljük le. Vegyünk elő egy serpenyőt, amiben megolvasztjuk a vajat majd hozzáadjuk a fokhagymát, amit 1 percig sütünk benne. Ezután tegyük hozzá a lereszelt szarvasgombát és 2 percig átforgatjuk a vajon és só, borssal ízesítjük. Tálaljuk friss pirítóson.

Hozzávalók 4 főre:

·        200 g szarvasgomba

·        100 g vaj

·        só, bor

·        1 gerezd fokhagyma

szarvasgomba

5. Zöldséges polenta szarvasgombával:

Hozzávalók 4 főre:

·        4 bögre víz

·        2 evőkanál sótlan vaj

·        2 evőkanál durva só

·        1,5 bögre polenta

·        2 evőkanál Urbani fekete szarvasgombás olaj

·        ízlés szerinti zöldségek: tök, kelbimbó, karfiol

·        Só, bor

·        4 tojás

Elkészítés

Melegítsük a sütőt 400 fokra. 

Egy serpenyőben melegítsük a sós vizet. Időközben vágjuk össze a zöldségeket kis kockára, locsoljuk meg olívaolajban, sózzuk, borsozzuk majd tegyük be a sütőbe közepes hőmérsékelten 20-25 percre.

Szitáljuk át a polentát majd egy serpenyőben kezdjük el főzni közepes hőmérsékleten. Figyeljünk oda rá és folyamatosan kevergessük amig szép krémesség nem válik (kb 30 perc). Keverjük bele a vajat majd a szarvasgombás olajt. Tálaljuk a zöldségekkel és a tetején a megfőtt tojással.

Szarvasgombás polenta


Divina Club logo

Legyen tagja exkluzív klubunknak!

Regisztrálok
Jelszóemlékeztető


kep

Carpe Diem

Minden ember vágyik valamire...Egy új autóra, egy szicíliai nyaralásra, kedvesünk szívére, vagy csak egyáltalán arra, hogy az idegölő, rohanó hétköznapok és a szoros határidők között kicsit le tudjunk lassítani. Hogy megéljük, amit érzünk; hogy érezzük, hogy élünk.

Az Italia Divina , az Isteni Olaszország és a szarvasgomba hazai nagyköveteként erre kínál megoldást, vagyis megmutatja, hogyan élhetünk a mának, és - Henry David Thoreau nyomán - “szívhatjuk ki az élet velejét…

Tovább a teljes cikkre >>