Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

DOLCE VITA

Minden ember vágyik valamire... Egy új autóra, egy szicíliai nyaralásra, kedvesünk szívére, vagy csak egyáltalán arra, hogy az idegölő, rohanó hétköznapok és a szoros határidők között kicsit le tudjunk lassítani. Hogy megéljük, amit érzünk; hogy érezzük, hogy élünk.  Az Italia Divina, az Isteni Olaszország és a szarvasgomba hazai nagyköveteként erre kínál megoldást, vagyis megmutatja, hogyan élhetünk a mának, és - Henry David Thoreau nyomán - “szívhatjuk ki az élet velejét.  Blogunkban szeretnénk egy kis betekintést nyújtani ebben a világba. 

Reméljük ugyanolyan élvezettel fogyasztják  "dolcevita" tartalmainkat, mint ahogyan "készítjük őket! 

 

AZ OLIVA OLAJOK KIRÁLYNŐJE: SECOLO 21 BIANCOLILLA

AZ OLIVA OLAJOK KIRÁLYNŐJE: SECOLO 21 BIANCOLILLA

2021. 08. 05. 12:11:49

Az egyedi külső mögött, ellenálhatatlan belső lakozik. És ezek csak szavak,  de az ember szava akkor áll el, amikor ezt a csodát megkóstolja. A Secolo 21 márka a sziciliai Noto városából származik és olivaolajait a legjobbak közt jegyzi a Gambero Rosso olasz gasztrokalauz Itáliában. Nem véletlen, hogy ezek az egyedi színes üvegbe zárt, selymesen simogató olajak bekerültek a kínálatunkba. 

De, hogy pártatlanok is legyünk, Csigó Zita gasztroblogger is kipróbálta, élményeit pedig megosztotta saját blogján és egy fantasztikus receptet is ajánl hozzá! 

Hűsítő nyári  kedvenc: brontei citromkrémes házi fagyi

Hűsítő nyári kedvenc: brontei citromkrémes házi fagyi

2021. 07. 08. 14:37:48

Gasztronaplónk legújabb fejezetében ma a trópusi időjárásra tekinettel a házi citromfagyi kapott helyett. Egy forró nyári napon nincs is jobb, mint egy hűs citromos házi fagylat, melyet brontei citrom krémünkkel könnyedén elkészíthettek. Gyümölcs krémeink sűrűek, krémesek, jól kenhetőek, ízük pedig nagyon-nagyon intenzív, egyszerre édesek és gyümölcsösek. Fagyasztás nélkül készíthető könnyű recept következik! 

Krémes-paradicsomos tepsis pennoni

Krémes-paradicsomos tepsis pennoni

2021. 06. 21. 20:40:05

Egyszerű, de mégis minőségi alapanyagokkal nem tudtok mellényúlni.  Mai gasztronapló bejegyzésünk alapja egy kevésbé közismert pennoni tészta. Ebből készült egy tepsis egytálétel, mely lassan főtt, fűszeres paradicsomszószból, besamelből és tésztából áll. A pennoni tésztát és a bruschetta fűszerkeveréket (amit természetesen nem csak bruschettához használhattok) használtuk hozzá. A tészta hagyományos eljárással: kézzel, bronz szerszámmal készült egy umbriai pasta manufaktúrában.  Ha megkóstoltátok, akkor nem is akartok majd más tésztát enni, ezt garantáljuk. 

Az oldal tetejére