Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

DOLCE VITA

Minden ember vágyik valamire... Egy új autóra, egy szicíliai nyaralásra, kedvesünk szívére, vagy csak egyáltalán arra, hogy az idegölő, rohanó hétköznapok és a szoros határidők között kicsit le tudjunk lassítani. Hogy megéljük, amit érzünk; hogy érezzük, hogy élünk.  Az Italia Divina, az Isteni Olaszország és a szarvasgomba hazai nagyköveteként erre kínál megoldást, vagyis megmutatja, hogyan élhetünk a mának, és - Henry David Thoreau nyomán - “szívhatjuk ki az élet velejét.  Blogunkban szeretnénk egy kis betekintést nyújtani ebben a világba. 

Reméljük ugyanolyan élvezettel fogyasztják  "dolcevita" tartalmainkat, mint ahogyan "készítjük őket! 

 

A szarvasgomba, mint az egészség nagykövete

A szarvasgomba, mint az egészség nagykövete

2021. 02. 27. 13:24:08

Ha azt hallja szarvasgomba, mi az első dolog, ami az eszébe jut?  Étel? Olaszország? Gombapörkölt? Esetleg valahol, az agya legmélyén felsejlik egy gondolat, hogy talán van valami köze a szexhez? Lehet, hogy ez egy vágykeltő csodaszer? Igen, tulajdonképpen az is. De azon túl, hogy ez a fűszer afrodiziákumnak is nevezhető, még számos más, egészségügyileg jótékony hatást képes kifejteni.

 

A siker íze. A konyha gyémántja.

A siker íze. A konyha gyémántja.

2021. 02. 23. 11:48:00

Manapság, mikor az ember csak meghallja, hogy szarvasgomba, elsőre nem igazán tudja hova tenni. Egyetlen dologban bizonyos, mégpedig abban, hogy költséges mulatság, de más egyebet nem tud róla. Röviden igyekszünk bemutatni ennek a karakteres illatú fűszernek néhány oldalát, azt, hogy hogyan is érhető el, hogyan használd, és nem utolsó sorban mi is adja ennek a gombának az igazi pikantériáját. Engedd, hogy bevezessünk a szarvasgomba világába!

Minden, amit tudni véltél eddig a szarvasgombáról…

Minden, amit tudni véltél eddig a szarvasgombáról…

2021. 02. 23. 11:14:03

Manapság, mikor az ember csak meghallja, hogy szarvasgomba, elsőre nem igazán tudja hova tenni. Egyetlen dologban bizonyos, mégpedig abban, hogy költséges mulatság, de más egyebet nem tud róla. Ha felütjük a régi magyar receptes könyveket, itt-ott megjelenik a szarvasgomba, de valahogy mégsem lett igazán szerves része a hazai gasztro-kultúrának, holott nálunk is szép számban megterem.

Az oldal tetejére