Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bisol prosecco

A Bisol az egyik legismertebb prosecco-i pincészet Olaszországban és a világon. Generációk óta a Cartizze dűlőben dolgoznak, ami Valdobbiadene leghíresebb dűlője. A XVI. Század első felére nyúló történelmi referenciák azt mutatják, hogy Eliseo Bisol már akkor készített bort. Tehát 500 éves múltra tekint vissza a pincészet.

A szőlőtermesztés és a borkészítés az első világháború okozta átmeneti megszakításig folytatják, mivel a frontvonal a Valdobbiadene hegységén volt. A második világháború után Desiderio Bisol vette át a vezetést és fiaival együtt fordulópontot hozott a pincészet életébe. A borok minősége jelentősen javult, leginkább a szőlőtermesztésben alkalmazott új módszereknek köszönhetően.

Ma a cég 177 hektár szőlőültetvény tulajdonosa, ebből három hektár a Cartizze-hegy tetején lévő területen található. A jelenlegi termelés körülbelül 2500 000 palack.

Az oldal tetejére