Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bisol prosecco

Itt jársz éppen: Kezdőlap >

Bisol prosecco

A Bisol az egyik legismertebb prosecco-i pincészet Olaszországban és a világon. Generációk óta a Cartizze dűlőben dolgoznak, ami Valdobbiadene leghíresebb dűlője. A XVI. Század első felére nyúló történelmi referenciák azt mutatják, hogy Eliseo Bisol már akkor készített bort. Tehát 500 éves múltra tekint vissza a pincészet.

A szőlőtermesztés és a borkészítés az első világháború okozta átmeneti megszakításig folytatják, mivel a frontvonal a Valdobbiadene hegységén volt. A második világháború után Desiderio Bisol vette át a vezetést és fiaival együtt fordulópontot hozott a pincészet életébe. A borok minősége jelentősen javult, leginkább a szőlőtermesztésben alkalmazott új módszereknek köszönhetően.

Ma a cég 177 hektár szőlőültetvény tulajdonosa, ebből három hektár a Cartizze-hegy tetején lévő területen található. A jelenlegi termelés körülbelül 2500 000 palack.

5.990 Ft

A Bisol cég már a 19. század óta jelen van a borpiacon. Valdobbiadene területén található az 50 ha körüli birtokuk, amiből 2 ha a legnemesebb Cartizze dűlőn terül el. A legjobb prosecco-k között tartják számon a pincészetet. A „crede” az agyagra utaló kifejezés, ami jellemzi Valdobbiadene területét. Az egykori tengernek köszönhetően, ami beborította ezt a területet, a rétegek függőlegesen ívelnek a lassú tenger mozgás hatására. Könnyű, finom pezsgő, lonc, körte és alma illatával és ízével. A buborékok finomak és kitartóak, lágy és fényűző szájérzetet kínálva.

85%-ban Gléra szőlőből készült. 11,5% alkohollal rendelkezik.

0,75 l

6.190 Ft

A Bisol cég már a 19. század óta jelen van a borpiacon. Valdobbiadene területén található az 50 ha körüli birtokuk, amiből 2 ha a legnemesebb Cartizze dűlőn terül el. A legjobb prosecco-k között tartják számon a pincészetet. Egy nagy borász személyisége alapján, aki képes az egyes palackokba átadni a különféle, de egymást kiegészítő terroirok lelkét, született Jeio karakter. Körte és alma köszön vissza az elegáns buborékokban.

85%-ban Gléra szőlőből készült, a maradék 15% pedig Chardonnay, Pinot Grigio és Pinot Bianco-ból tevődik össze. 11,5% alkohollal rendelkezik.

0,75 l

Keresés