Leírás és Paraméterek
-
Szőlő: Primitivo 100%
-
Borkészítés: Az erjesztést speciális acéltartályban a törkölykalap „alámerítésének” technológiájával végzik, hőmérséklet ellenőrzött körülmények között. A maceráció 12-15 napig tart, 28°C alatti hőmérsékleten.
-
Érlelés: rozsdamentes acéltartályokban.
-
Jellemzői: Intenzív bíbor színű bor, rubintos reflexekkel. Illatban és ízében is fűszerek, sok gyümölcs érkezik. Kerek tanninok, vibráló sav, intenzív alkohol és komplexitás jellemzi.
-
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C
-
Alkoholtartalom: 13,5%
-
Termelési terület: Taranto régió.
-
Tőkesűrűség: 5000 tőke/ hektár
-
Szüret: Szeptember első hete.