Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tuti szarvasgombás receptek

Tuti szarvasgombás receptek

Tuti szarvasgombás receptek, amiket nem lehet megunni!

1.  Bruscetta gorgonzolával, dióval és szarvasgombával:Bruscetta gorgonzolával, dióval és szarvasgombával:

Hozzávalók:

  • 8 szelet kenyér
  • 2 db nagyobb mozarella
  • 120 g gorgonzola
  • 100 g dió
  • rukkola
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szarvasgombás olívaolaj

Elkészítés:

Melegítsük előt a sütőt 300 fokra.

A tepsibe helyezzük el a kenyérszeleteket, majd osszuk el egyformán rajta a felszeletelt mozzarellát, az elmorzsolt gorgonzolát és a felszeletelt diót.

Süssük 10-12 percig. Egy tálban keverjük össze a rukkolát a szarvasgombás olívaolajjal és reszeljük bele a fokhagymát. Miután kivettük a bruschettákat, tegyünk rá a salátából és már tálalhatjuk is.

Forrás: https://foolproofliving.com/gorgonzola-walnut-bruschetta-with-truffle-oil/

2. Szarvasgombás vesepecsenye:

Hozzávalók 4 főre:

A szószhoz

  • 800 ml alaplé
  • 100 ml száraz sherry
  • 1 üveg Urbani szeletelt szarvasgomba
  • 1 csipet Urbani fekete szarvasgombás só
  • 1 csipet só
  • A vesepecsenyéhez:
  • 1 db őz vesepecsenye
  • Urbani olívaolaj

Elkészítés:

Vegyünk elő egy nagy serpenyőt, amiben az alaplét felmelegítjük. Főzzük addig, ameddig az ¼-re redukálódik. Ezután vegyük felére a hőfokot és adjuk hozzá a sherry-t és sűrítsük pár percig, amig homogénné nem válik, majd pedig vegyük le.

Melegítsük elő a sütőt 375 celsius fokra. Sózzuk, borsozzuk a vesepecsenyét, majd pirítsuk barnára a serpenyőben. Ezután tegyük be a sütőbe. 10 perc után medium rare-re sül. Ízlés szerint süthető tovább is.

Miután kivettük még 10 percig hagyjuk pihenni szeletelés előtt. Ezalatt melegítsük fel a szószt alacsony hőfokon, majd adjuk hozzá 1-2 kanál vajat. Szeleteljük fel a húst, majd a tetéjére kanalazzuk rá a szarvasgombás szószt és már tálalható is.

3.  Sült burgonya:

Hozzávalók:

  • 1 kg kis méretű burgonya
  • fél teáskanálnyi só
  • ¼ teáskanálnyi fokhanymapor
  • ¼ teáskanálnyi bors
  • olívaolaj
  • szarvasgombás só

Elkészítés:

Melegítsük 400 fokra sütőt. Főzzük elő a burgonyákat egy lábasban.

Amint puhára főttek szárítsuk meg őket és helyezzük a tepsibe. Süssük 20 percig, amíg aranybarnánk nem lesznek. Közben vigyázzunk nehogy megégjen az alja.

Egy tálban keverjük össze a fűszereket, majd fűszerezzük meg őket. Végezetül locsoljuk meg ízlés szerint szarvasgombás olívaolajjal a burgonyákat, és már készen is van.

Forrás: https://kitchenswagger.com/baked-parmesan-truffle-fries-recipe/

4.  Friss zöldborsó, menta és szarvasgomba pasta

Hozzávalók:

  • 500 g zöldborsó,
  • 250 g fusilli
  • 5 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor friss menta
  • 1 csokor friss aprított petrezselyem
  • olívaolaj
  • 2 citrom leve
  • 300 g spenót
  • só, bors
  • Urbani szarvasgombás olívaolaj
  • kecskesajt

Elkészítés:

Tegyük oda főni a tésztát. Mossuk meg a zöldborsót, majd azt is tegyük oda főni, amíg megpuhulnak.

Aprítsuk fel a hagymát és a petrezselymet. A hagymát pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a petrezselymet, mentát és a megfőtt zöldborsót és felaprított spenótot. Sózzuk, borsozzuk illetve a citromlevét és tegyük hozzá. Miután leszűrjük a tésztát, keverjük össze az összes alapanyagot és locsoljuk meg szarvasgombás olívaolajjal.

Forrás: https://www.feastingathome.com/spring-pea-pasta-with-truffle-oil-lemon-and-mint/

5.  Penne rókagombával, zsályával és szarvasgombával

Hozzávalók 4 főre:

  • 250 g penne
  • 300 g rókagomba
  • 300 ml tejszín/tejfől
  • vaj
  • zsálya, tárkony
  • só, bor
  • Urbani szarvasgombás olívaolaj
  • friss szarvasgomba (opcionálisan)

Elkészítés:

Tegyük oda főni a pennet sós vízben.

Amíg fő magának, alaposan mossuk meg és szeleteljük fel a rókagombát. Ezután helyezzük a serpenyőbe a zsályával és tárkonnyal együtt, sózzuk, borsozzuk és egy kis vajon alacsony hőfokon süssük meg. Miután megpuhult (6-7 perc), adjuk hozzá a tejszínt (vagy aki a savanykásabb ízeket szereti, annak a tejfölt) és 1-2 percig főzzük együtt. Utána tegyük bele a tésztát és hagyjuk kicsit kihűlni. Tálalás előtt locsoljuk meg a szarvasgombás olívaolajjal és mehet is a tányérra.

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére