Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
LEHETETLEN ELFELEJTENI AZT, AKINEK OLY SOK ÉLMÉNYT KÖSZÖNHETÜNK! LEHETETLEN ELFELEJTENI AZT, AKINEK OLY SOK ÉLMÉNYT KÖSZÖNHETÜNK!

Tuti szarvasgombás receptek

Tuti szarvasgombás receptek

Tuti szarvasgombás receptek, amiket nem lehet megunni!

1.  Bruscetta gorgonzolával, dióval és szarvasgombával:Bruscetta gorgonzolával, dióval és szarvasgombával:

Hozzávalók:

  • 8 szelet kenyér
  • 2 db nagyobb mozarella
  • 120 g gorgonzola
  • 100 g dió
  • rukkola
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szarvasgombás olívaolaj

Elkészítés:

Melegítsük előt a sütőt 300 fokra.

A tepsibe helyezzük el a kenyérszeleteket, majd osszuk el egyformán rajta a felszeletelt mozzarellát, az elmorzsolt gorgonzolát és a felszeletelt diót.

Süssük 10-12 percig. Egy tálban keverjük össze a rukkolát a szarvasgombás olívaolajjal és reszeljük bele a fokhagymát. Miután kivettük a bruschettákat, tegyünk rá a salátából és már tálalhatjuk is.

Forrás: https://foolproofliving.com/gorgonzola-walnut-bruschetta-with-truffle-oil/

2. Szarvasgombás vesepecsenye:

Hozzávalók 4 főre:

A szószhoz

  • 800 ml alaplé
  • 100 ml száraz sherry
  • 1 üveg Urbani szeletelt szarvasgomba
  • 1 csipet Urbani fekete szarvasgombás só
  • 1 csipet só
  • A vesepecsenyéhez:
  • 1 db őz vesepecsenye
  • Urbani olívaolaj

Elkészítés:

Vegyünk elő egy nagy serpenyőt, amiben az alaplét felmelegítjük. Főzzük addig, ameddig az ¼-re redukálódik. Ezután vegyük felére a hőfokot és adjuk hozzá a sherry-t és sűrítsük pár percig, amig homogénné nem válik, majd pedig vegyük le.

Melegítsük elő a sütőt 375 celsius fokra. Sózzuk, borsozzuk a vesepecsenyét, majd pirítsuk barnára a serpenyőben. Ezután tegyük be a sütőbe. 10 perc után medium rare-re sül. Ízlés szerint süthető tovább is.

Miután kivettük még 10 percig hagyjuk pihenni szeletelés előtt. Ezalatt melegítsük fel a szószt alacsony hőfokon, majd adjuk hozzá 1-2 kanál vajat. Szeleteljük fel a húst, majd a tetéjére kanalazzuk rá a szarvasgombás szószt és már tálalható is.

3.  Sült burgonya:

Hozzávalók:

  • 1 kg kis méretű burgonya
  • fél teáskanálnyi só
  • ¼ teáskanálnyi fokhanymapor
  • ¼ teáskanálnyi bors
  • olívaolaj
  • szarvasgombás só

Elkészítés:

Melegítsük 400 fokra sütőt. Főzzük elő a burgonyákat egy lábasban.

Amint puhára főttek szárítsuk meg őket és helyezzük a tepsibe. Süssük 20 percig, amíg aranybarnánk nem lesznek. Közben vigyázzunk nehogy megégjen az alja.

Egy tálban keverjük össze a fűszereket, majd fűszerezzük meg őket. Végezetül locsoljuk meg ízlés szerint szarvasgombás olívaolajjal a burgonyákat, és már készen is van.

Forrás: https://kitchenswagger.com/baked-parmesan-truffle-fries-recipe/

4.  Friss zöldborsó, menta és szarvasgomba pasta

Hozzávalók:

  • 500 g zöldborsó,
  • 250 g fusilli
  • 5 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor friss menta
  • 1 csokor friss aprított petrezselyem
  • olívaolaj
  • 2 citrom leve
  • 300 g spenót
  • só, bors
  • Urbani szarvasgombás olívaolaj
  • kecskesajt

Elkészítés:

Tegyük oda főni a tésztát. Mossuk meg a zöldborsót, majd azt is tegyük oda főni, amíg megpuhulnak.

Aprítsuk fel a hagymát és a petrezselymet. A hagymát pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a petrezselymet, mentát és a megfőtt zöldborsót és felaprított spenótot. Sózzuk, borsozzuk illetve a citromlevét és tegyük hozzá. Miután leszűrjük a tésztát, keverjük össze az összes alapanyagot és locsoljuk meg szarvasgombás olívaolajjal.

Forrás: https://www.feastingathome.com/spring-pea-pasta-with-truffle-oil-lemon-and-mint/

5.  Penne rókagombával, zsályával és szarvasgombával

Hozzávalók 4 főre:

  • 250 g penne
  • 300 g rókagomba
  • 300 ml tejszín/tejfől
  • vaj
  • zsálya, tárkony
  • só, bor
  • Urbani szarvasgombás olívaolaj
  • friss szarvasgomba (opcionálisan)

Elkészítés:

Tegyük oda főni a pennet sós vízben.

Amíg fő magának, alaposan mossuk meg és szeleteljük fel a rókagombát. Ezután helyezzük a serpenyőbe a zsályával és tárkonnyal együtt, sózzuk, borsozzuk és egy kis vajon alacsony hőfokon süssük meg. Miután megpuhult (6-7 perc), adjuk hozzá a tejszínt (vagy aki a savanykásabb ízeket szereti, annak a tejfölt) és 1-2 percig főzzük együtt. Utána tegyük bele a tésztát és hagyjuk kicsit kihűlni. Tálalás előtt locsoljuk meg a szarvasgombás olívaolajjal és mehet is a tányérra.

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére