Bruscetta gorgonzolával, dióval és szarvasgombával
Hozzávalók:
- 8 szelet kenyér
- 2 db nagyobb mozarella
- 120 g gorgonzola
- 100 g dió
- rukkola
- 2 gerezd fokhagyma
- szarvasgombás olívaolaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 300 C fokra.
A tepsibe helyezzük el a kenyérszeleteket, majd osszuk el egyformán rajta a felszeletelt mozzarellát, az elmorzsolt gorgonzolát és a felszeletelt diót.
Süssük 10-12 percig. Egy tálban keverjük össze a rukkolát a szarvasgombás olívaolajjal és reszeljük bele a fokhagymát. Miután kivettük a bruschetta-kat, tegyünk rá a salátából és már tálalhatjuk is.
Szarvasgombás vesepecsenye
Hozzávalók 4 főre:
A szószhoz:
- 800 ml alaplé
- 100 ml száraz sherry
- 1 üveg Urbani szeletelt szarvasgomba
- 1 csipet Urbani fekete szarvasgombás só
- 1 csipet só
A vesepecsenyéhez:
- 1 db őz vesepecsenye
- Urbani olívaolaj
Elkészítés:
Vegyünk elő egy nagy serpenyőt, amiben az alaplét felmelegítjük. Főzzük addig, ameddig az ¼-re redukálódik. Ezután vegyük felére a hőfokot és adjuk hozzá a sherry-t és sűrítsük pár percig, amig homogénné nem válik, majd pedig vegyük le.
Melegítsük elő a sütőt 375 C fokra. Sózzuk, borsozzuk a vesepecsenyét, majd pirítsuk barnára a serpenyőben. Ezután tegyük be a sütőbe. 10 perc után medium rare-re sül. Ízlés szerint süthető tovább is.
Miután kivettük még 10 percig hagyjuk pihenni szeletelés előtt. Ezalatt melegítsük fel a szószt alacsony hőfokon, majd adjuk hozzá 1-2 kanál vajat. Szeleteljük fel a húst, majd a tetejére kanalazzuk rá a szarvasgombás szószt és már tálalható is.
Sült burgonya
Hozzávalók:
- 1 kg kis méretű burgonya
- fél teáskanálnyi só
- ¼ teáskanálnyi fokhagymapor
- ¼ teáskanálnyi bors
- olívaolaj
- szarvasgombás só
Elkészítés:
Melegítsük 400 fokra sütőt. Főzzük elő a burgonyákat egy lábasban.
Amint puhára főttek szárítsuk meg őket és helyezzük a tepsibe. Süssük 20 percig, amíg aranybarnánk nem lesznek. Közben vigyázzunk nehogy megégjen az alja.
Egy tálban keverjük össze a fűszereket, majd fűszerezzük meg őket. Végezetül locsoljuk meg ízlés szerint szarvasgombás olívaolajjal a burgonyákat, és már készen is van.
Friss zöldborsó, menta és szarvasgomba pasta
Hozzávalók:
- 500 g zöldborsó,
- 250 g fusilli
- 5 közepes vöröshagyma
- 1 csokor friss menta
- 1 csokor friss aprított petrezselyem
- olívaolaj
- 2 citrom leve
- 300 g spenót
- só, bors
- Urbani szarvasgombás olívaolaj
- kecskesajt
Elkészítés:
Tegyük oda főni a tésztát. Mossuk meg a zöldborsót, majd azt is tegyük oda főni, amíg megpuhulnak.
Aprítsuk fel a hagymát és a petrezselymet. A hagymát pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a petrezselymet, mentát és a megfőtt zöldborsót és felaprított spenótot. Sózzuk, borsozzuk illetve a citromlevét és tegyük hozzá. Miután leszűrjük a tésztát, keverjük össze az összes alapanyagot és locsoljuk meg szarvasgombás olívaolajjal.
Penne rókagombával, zsályával és szarvasgombával
Hozzávalók 4 főre:
- 250 g penne
- 300 g rókagomba
- 300 ml tejszín/tejföl
- vaj
- zsálya, tárkony
- só, bor
- Urbani szarvasgombás olívaolaj
- friss szarvasgomba (opcionálisan)
Elkészítés:
Tegyük oda főni a penne-t sós vízben.
Amíg fő magának, alaposan mossuk meg és szeleteljük fel a rókagombát. Ezután helyezzük a serpenyőbe a zsályával és tárkonnyal együtt, sózzuk, borsozzuk és egy kis vajon alacsony hőfokon süssük meg. Miután megpuhult (6-7 perc), adjuk hozzá a tejszínt (vagy aki a savanykásabb ízeket szereti, annak a tejfölt) és 1-2 percig főzzük együtt. Utána tegyük bele a tésztát és hagyjuk kicsit kihűlni. Tálalás előtt locsoljuk meg a szarvasgombás olívaolajjal és mehet is a tányérra.